В Съединените щати продължават студентските протести срещу войната в Ивицата

...
В Съединените щати продължават студентските протести срещу войната в Ивицата
Коментари Харесай

Байдън отказва промени в политиката към Израел, въпреки студентските протести в САЩ

В Съединените щати не престават студентските митинги против войната в Ивицата Газа и в поддръжка на палестинското ѝ население.Близо триста души са задържани - в Колумбийския университет и в Сити колидж - след пропалестинските митинги в Ню Йорк, заяви БНР. Полиция щурмува палатковия лагер на протестиращите, който беше опустошен. Барикадите бяха вдигнати.

Съобщава се и за близо 100 ареста в щатския университет в Ню Хемпшър, както и в Дартмут. В този в Портланд полицията щурмува барикадирали се в библиотеката стачкуващи. В изказване от Белия дом президентът Джо Байдън  заявява, че Съединените щати не са властническа страна, в която се заглушава гласът на хората.

" Не сме обаче и страна без закони ", съобщи Байдън. " Протестите с принуждение не са предпазени. Мирните – да. Противозаконно е, в случай че има принуждение! Унищожаването на имущество не е кротичък митинг, това е незаконно. Няма място за език на омразата, за принуждение от всевъзможен вид, за антисемитизъм, за ислямофобия. Няма място за расизъм в Америка ", сподели президентът. Байдън беше безапелационен и че митингите няма да трансформират политиката му на твърда поддръжка за Израел против " Хамас ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР