Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че няма планове за създаване

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че няма планове за създаване
Коментари Харесай

Беларус няма планове за разполагане на ядрено оръжие в страната | Не се предвижда и използването на такова против когото и да било

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че няма проекти за основаване или за разполагане на нуклеарно оръжие в Беларус, заяви ТАСС.

" Не възнамерявам да разполагам тук нуклеарно оръжие, да създавам тук нуклеарно оръжие, да сътворявам или да употребявам това нуклеарно оръжие срещу който и да било. Това в никакъв случай не е било в проектите на беларуското управление и в моите проекти ", споделя Лукашенко в изявление пред японския ефирен канал Ти Би Ес, елементи от което цитира в петък организация БелТА.

На въпрос дали тези проекти биха могли да се трансформират при положение на утежняване на обстановката, Лукашенко споделя: " Не, такава обстановка, мисля, няма да има. Мисля, че и в Америка, и на Запад към момента не са полудели в такава степен, че да решаваме този проблем с нуклеарно оръжие ".

Същевременно Лукашенко предизвестява, че в случай че Съединени американски щати, Франция или Англия разположат нуклеарно оръжие в непосредствена непосредственост до Беларус, той ще изиска от съветския президент Владимир Путин да върне нуклеарното оръжие в страната. " За да не позволим в Беларус Хирошима и Нагасаки, с цел да не стане в никакъв случай такова нещо и даже да няма такава опасност за Беларус, аз споделих: в случай че американците, Франция или Британия разположат нуклеарно оръжие в непосредствена непосредственост до Беларус, да кажем в Полша, Литва или пък в Украйна, то аз ще желая от Путин да ни върне нуклеарното оръжие, което ние в миналото предадохме на Русия ".

По-нататък Лукашенко упреква Съединени американски щати за използването на нуклеарно оръжие против японските градове Хирошима и Нагасаки през Втората международна война и повтаря изказванието, че военна нужда за това не е съществувала, а само предпочитание за проява, че Съединени американски щати са се сдобили с нуклеарни оръжия.

Беларуският президент отхвърля в изявлението изказванията, че промените в конституцията на Беларус, признати неотдавна с референдум, разрешават разполагането на нуклеарно оръжие, като декларира, че и остарялата конституция не е била спънка за това.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР