Украинският президент Володимир Зеленски посети град Харков в североизточната част

...
Украинският президент Володимир Зеленски посети град Харков в североизточната част
Коментари Харесай

Зеленски от Харков: Ситуацията на фронта е много трудна

Украинският президент Володимир Зеленски посети град Харков в североизточната част на страната, оповестява " Ройтерс ".

Той дефинира обстановката на бойното поле в района като " извънредно сложна ", само че под надзор. На този декор Русия се пробва да продължи новата си атака оттатък граничните региони.

Украинската войска рапортува, че нейните сили се борят с съветските войски в северните региони на град Волчанск, само че нашествениците не са съумели да обхванат по-дълбоко в граничния град на към 45 км североизточно от Харков.

Руският напън в северната част на региона от петък насам принуди оределите украински редици да се опитат да удържат линията на нов фронт.

" Посоката остава извънредно сложна - укрепваме нашите елементи ", уточни Зеленски след среща в града с висшите военни водачи там. Вчера Зеленски отсрочи всичките си пътувания зад граница, защото обстановката на бойното поле се утежни.

Харков - вторият по величина град в Украйна, където сега живеят към 1,3 милиона души, от месеци е обект на въздушни удари, които бранителите се пробват да спрат с изтощена противовъздушна защита.

Руските сили нанесоха два съществени удара в района, единият от които е ориентиран към Волчанск, на 5 км от границата. Ако той бъде високомерен, това ще бъде най-значимото завладяване на Москва от началото на войната.

" Плановете на съперника да проникне по-дълбоко в град Волчанск и да се укрепи там бяха осуетени ", оповестиха от украинския общоприет щаб.

Украйна се опита да изтегля цивилни от града и други гранични региони, като до момента към 8000 души са напуснали домовете си.

Украинският вътрешен министър Игор Клименко съобщи, че съветската войска взема " в плен " цивилни в северната част на Волчанск и ги затваря в изби.

Той упрекна съветските сили в убийството на гражданин на Волчанск, който се опитал да избяга пешком и отказал да се подчини на техните заповеди.

Украинската войска дефинира обстановката във Волчанск като такава под надзор и уточни, че отбранителните ѝ дейности са принудили съветските войски да забавят темпото на настъплението си в северната част на региона.

Русия твърди, че е поела надзор над 12 села, откогато е почнала офанзивата си. Нейните сили се готвят за опит да завладяват и село Липци на към 30 км северно от Харков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР