Беларуският президент Александър Лукашенко каза днес, че ще нареди на

...
Беларуският президент Александър Лукашенко каза днес, че ще нареди на
Коментари Харесай

Лукашенко: Ще воюваме заедно с Русия само ако ни нападнат

Беларуският президент Александър Лукашенко сподели през днешния ден, че ще подреди на войските си да водят война дружно с Русия единствено в случай че друга страна нападне страната му, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Лукашенко нееднократно е отричал изказванията на Киев и Запада, че Беларус може да бъде въвлечена във войната в Украйна на страната на Москва.

Той съобщи също, че възнамерява да се срещне на следващия ден с съветския президент Владимир Путин.

" Готов съм да водя война дружно с руснаците от територията на Беларус към този момент единствено в един случай: в случай че оттова (Украйна) пристигна и един-единствен боец на територията на Беларус, с цел да убива моите хора ", сподели беларуският водач и добави: " Ако те извършат експанзия против Беларус, отговорът ще бъде нечовечен. "

По думите му следователно " войната ще придобие напълно друг темперамент ". Той означи, че това визира освен Украйна, само че и други прилежащи страни.

Москва в никакъв случай не е желала от Беларус да се включи във войната в Украйна, добави Лукашенко.

Русия употребява Беларус като плацдарм за пълномащабната си инвазия в Украйна предходната година, предприемайки провалила се атака против украинската столица Киев, отбелязва Ройтерс.

Трескавата военната интензивност и взаимните военновъздушни учения сред Русия и Беларус по-рано тази година възобновиха опасенията, че Минск може да се готви да поеме по-активна роля във войната.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР