Беларус обяви, че е решил да даде зелена светлина за

...
Беларус обяви, че е решил да даде зелена светлина за
Коментари Харесай

Беларус даде зелена светлина за разполагането на руско ядрено оръжие на своя територия

Беларус разгласи, че е решил да даде зелена светлина за разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия , макар натиска от страна на Съединените щати и техните съдружници, ориентирани към смяна на политическата и геополитическа посока, оповестява Ройтерс.

Руският президент, че Москва в бъдеще ще се стреми да разположи тактически нуклеарни оръжия в прилежаща Беларус, правилен съдружник, ескалирайки опълчването със Запада.

Беларуското външно министерство оправда решението си да си сътрудничи с Русия, заявявайки, че Минск работи, с цел да се отбрани от Запада.

През последните две години и половина Република Беларус е подложена на невиждан политически, стопански и информативен напън от страна на Съединени американски щати, Обединеното кралство и нейните съдружници в НАТО, както и страните членки на Европейския съюз. С оглед на тези условия и основателните опасения и опасности в областта на националната сигурност, произлизащи от тях, Беларус е принудена да отговори посредством подсилване на личните си качества за сигурност и защита, се споделя в изказване на беларуското външно министерство.

От Минск оповестиха, че съветските нуклеарни проекти няма да опонират на интернационалните съглашения за неразпространение, защото самата Беларус няма да има надзор върху оръжията.

на проектите на Путин за разполагане на нуклеарно оръжие в Беларус, като дефинира сходен ход като безконтролен и рисков. с налагането на нови наказания.
 Борел вижда опасност за европейската сигурност в нуклеарни оръжия в Беларус
Борел вижда опасност за европейската сигурност в нуклеарни оръжия в Беларус

Европейски Съюз е подготвен да отговори на ескалацията с спомагателни санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР