Беларус е подготвила проект на закон, наказващ насърчаването на нетрадиционни

...
Беларус е подготвила проект на закон, наказващ насърчаването на нетрадиционни
Коментари Харесай

И Беларус погва ЛГБТ-пропагандата

Беларус е подготвила план на закон, наказващ " насърчаването на нетрадиционни връзки ", отнасящи се до ЛГБТ-връзките , заяви беларуската държавна осведомителна организация " Белта ".

Агенцията цитира думите на основния прокурор Андрей Швед в тирада пред депутатите, че е квалифициран законопроект за определяне на административна отговорност за поощряване на " ненормални връзки, педофилия и непринуден отвод от деца " .

Законопроектът е в процедура за утвърждение, сподели той.

Закон против гей пропагандата е в действие в прилежаща Русия от 2013 година и на процедура не разрешава всяко обществено изложение на държанието или метода на живот на лесбийки, гей мъже, бисексуални или транссексуални хора.

Миналия декември ", определяйки го като екстремистка организация.

Хомосексуалността беше декриминализирана в Беларус през 1994 година, само че страната не признава еднополовите бракове и управляващите постановиха репресии на ЛГБТ парадите.

Беларуският президент Александър Лукашенко обществено се подигра с ЛГБТ хората, като назова гей мъжете " перверзници " и " най-голямата низост " в тирада пред политици предходната година.

Лукашенко е един от най-верните съдружници на съветския президент Владимир Путин.
 Русия дефинитивно забрани ЛГБТ пропагандата
Русия дефинитивно забрани ЛГБТ пропагандата

Руският президент подписа новия закон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР