Бегачът на дълги разстояния Мариос Джанакоу завърши състезанието на живота

...
Бегачът на дълги разстояния Мариос Джанакоу завърши състезанието на живота
Коментари Харесай

Гръцки спортист носи жена с увреждания на гръб до върха на Олимп

Бегачът на дълги дистанции Мариос Джанакоу приключи надпреварата на живота си, когато се изкачи до върха на планината Олимп, носейки на гърба си Елефтерия Тосиу – жена с увреждания.

" Няма нищо по-истинско от фантазията ", написа Джанакоу в Instagram, когато стигна до Митикас, най-високия върх на Планината на боговете.

Тосиу е на 22 години и е студентка по биология в Солун. Двамата се срещат през септември и младата жена споделя на Джанакоу желанието си да се изкачи до най-високия връх на Олимп – маршрут, който бегачът към този момент е прекосявал 50 пъти сполучливо. Но 51-ият ще бъде най-специалният за него.

Преди изкачването на върха, той сподели: „ С Елефтерия ще се опитаме да се изкачим през идната седмица (началото на октомври) до най-високия връх в Гърция, носейки я на гърба си със особено модифицирана раница. За мен всички интернационалните надпревари, медалите и оценките досега значат малко спрямо тази цел “.

Цялото нанагорнище на двойката продължава 10 часа. Спортистът от Драма, който е минал 270 км в горещата пустиня Ал Мармум и е приключил първи в надпреварата на 150 км в замръзналата Антарктида, към този момент може да каже, че е изкачил и най-високата планина на Гърция със своята другарка Елефтерия, сбъдвайки една невъзможна нейна фантазия.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР