Бедственото положение в Смолян остава, обстановката се нормализираНормализира се обстановката

...
Бедственото положение в Смолян остава, обстановката се нормализираНормализира се обстановката
Коментари Харесай

Бедственото положение в Смолян остава, обстановката се нормализира

Бедственото състояние в Смолян остава, ситуацията се възстановява
Нормализира се ситуацията в Смолянска област. Бедственото състояние обаче ще остане в действие, до момента в който се отворят всички пътища и се възвърне електрозахранването във всички обитаеми места.

От Агенция Пътна инфраструктура оповестяват в понеделник заран, че отпада ограничаването всички коли да се движат наложително с вериги през прохода „ Пампорово “.

Няма бедстващи туристи в зимните курорти в региона и обстановката последователно се възстановява след изобилните превалявания в последните дни. По информация на локалните управляващи в Чепеларе проблеми няма.

Заместник-областният шеф Адриян Петров съобщи пред БНР тази заран, че главният туристически поток към този момент се е изтеглил. Той добави, че някои селища се зареждат с електричество от елементи и към момента има обитаеми места без ток, като в случай че не бъде възобновено електрозахранването в околните часове, там също ще бъдат доставени елементи. Усложнена остава ситуацията община Сърница, където второ денонощие не може да бъде открита повредата по електрическото трасе Сърница - Медени поляни. Работата там е затруднена поради мъчно проходимия планински терен.

Разчистен е пътят до хотелите край язовир Доспат, където имаше блокирани от снега туристи.

По-рано регионалният шеф на Смолян Недялко Славов заяви, че във всички обитаеми места на община Доспат електроснабдяването е възобновено. "Не повече от 10 в Смолянска област са обитаемоте места без ток, основно дребни села в общините Смолян и Борино. Нормализира се обстановката и по пътищата", сподели регионалният шеф. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР