Бедствено положение е в сила за редица населени места в

...
Бедствено положение е в сила за редица населени места в
Коментари Харесай

Продължават бедствията в страната

Бедствено състояние е в действие за редица обитаеми места в страната поради усложнената конюнктура. Учениците от над 280 учебни заведения в тринадесет области на страната нямат присъствени образователни занятия.

Втори ден област Разград е в бедствено състояние. Основните пътища остават затворени поради навявания. Тапа от към 50 автомобила се е образувала по пътя от Разград за Търговище, откакто тази нощ снегорин е блъснал автомобил с румънска регистрация и се е обърнал в канавка.

Бедственото състояние в Шуменска област евентуално ще бъде анулирано в 16.00 ч. през днешния ден. Това стана ясно на съвещание на Областния щаб за отбрана при бедствия.

Приоритетно през днешния ден ще се работи за разчистването на най-засегнатите от виелиците пътни артерии.

Бедствена конюнктура е оповестена в общините Силистра, Ситово, Дулово и Главиница. В Силистренско продължава работата по възобновяване на електричеството в 45 обитаеми места. В област Силистра към момента има ситуирани 3 контролно-пропускателни пункта: при Дулово, Стефан Караджа и Богорово. За Добрич може да се пътува единствено с леки коли, за Шумен и Русе - без ограничавания.

В мощ е бедствено състояние в общините Крушари и Добричка. Всички второкласни пътища от републиканската пътна мрежа в област Добрич са отворени за придвижване за транспортни средства до 12 т. Единствено на пътя Добрич - Варна ограничаването е за камиони над 3,5 т. На над 50 сигнала за евакуация и паднали дървета са отреагирали от Областната дирекция пожарна сигурност през денонощието. Евакуирани са били 33 души, от които 24 украинци, които са настанени в хотел в Балчик.

Все още десетки обитаеми места са без електрозахранване и водоподаване, като единствено в община Добричка те са 53.

Все още има обитаеми места в Русенска област без ток и вода, само че спешни екипи работят без спиране. Проблемът сега е заледяването.

В общините Ловеч, Летница и Троян доста села към момента са без ток и вода, прекратени са и мобилните връзки в част от региона. Заради снегонавявания има и затворени пътища и откъснати обитаеми места. не пътуват и някои от междуселищните рейсове. Има бедстващи хора, чийто автомобил е закъсал в преспите още през вчерашния ден на пътя Горско Сливово - Крамолин.

В Габровска област без ток остават 110 села, както и крайни градски квартали. Работата по разчистването на снега и нападалите дървета продължава, само че е затруднена от планинския релеф и дълбоката снежна завивка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР