Бедствено положение е обявено в област Разград заради усложнената зимна

...
Бедствено положение е обявено в област Разград заради усложнената зимна
Коментари Харесай

Заради снега: Обявиха бедствено положение в област Разград

Б едствено състояние е оповестено в област Разград поради усложнената зимна конюнктура, съобщи главният специалист в регионалната администрация Николай Атанасов.

То е оповестено със заповед на регионалния шеф Владимир Димитров заради продължителния натоварен снеговалеж, плевел вятър и снегонавявания, както и поради затворената републиканска и общинска мрежа в цялата област. Срокът за действието му е три дни, до 10:30 ч. на 29 ноември.

Над 100 са все още обитаемоте места в региона без електроснабдяване. Има и доста паднали дървета по републиканската и общинска пътна мрежа, както и по улиците в обитаемоте места в района, сподели Атанасов. По думите му е основана организация за отстраняването и премахването на дърветата взаимно с общинските администрации и екипите на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

След отваряне на пътната мрежа ще стартира и работата на екипите на електроразпределителното сдружение за възобновяване на повредите по електропреносната мрежа, уточни още специалистът.

Той добави, че дирекциите за обществено подкрепяне, лечебните заведения в района, Спешна помощ и другите виновни институции са подхванали ограничения за обезпечаване на помощ за бедстващи, бременни, заболели и нуждаещи се от хемодиализа. Заради бедственото състояние затворени ще останат учебните заведения в региона.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР