Актрисата Скарлет Йохансон обвини OpenAI, че е копирала гласа ѝ

...
Актрисата Скарлет Йохансон обвини OpenAI, че е копирала гласа ѝ
Коментари Харесай

Скарлет Йохансон обвини OpenAI, че е копирала гласа ѝ

Актрисата Скарлет Йохансон упрекна OpenAI, че е копирала гласа ѝ за своя нов чатбот, оповестява NBC News. Според нея гласовия помощник има глас, който е " злокобно подобен " с нейния и то откакто е отказала сходно предложение.

" Миналия септември получих оферта от Сам Алтман, който искаше да ме наеме да озвуча актуалната система ChatGPT 4.0. Той ми сподели, че съгласно него моят глас може да помогне на компанията да се сближи с създателите и да е от изгода за хората да се усещат по-комфортно с огромните промени, които идват с изкуствения разсъдък. Той сподели, че съгласно него моят глас ще е успокоителен за хората ", споделя Йохансон.

" След деликатно обсъждане и поради персонални аргументи, отхвърлих предлагането. Девет месеца по-късно, моите другари, семейство и всички останали хора видяха какъв брой доста новият глас Sky звучи като мен ", добавя тя.

OpenAI отговори, че Sky не е реплика на гласа на Йохансон. Компанията твърди, че е наела друга актриса, която е озвучила Sky и е направила същото и с останалите няколко гласа, които се оферират. Тя обаче отхвърля да разгласи имената на актьорите, като също по този начин реши да отстрани гласа на Sky от менюто с вероятен избор.

Йохансон обаче отбелязва, че при представянето на функционалността на 13 май т.г. Сам Алтман дава за образец кино лентата " Тя ". А той е точно на Йохансон и в него тя е гласът на изкуствен интелект.

" Когато чух демото бях шокирана, ядосана и не можех да допускам, че господин. Алтман ще направи глас, който звучи толкоз злокобно непосредствен до моя до степен, че най-близките ми другари и медиите не могат да намерят разлика... Той даже загатва за това като разгласява в обществените мрежи думата " Тя ", като отпратка към кино лентата ", разяснява актрисата.

" Гласът на Sky не е Скарлет Йохансон и в никакъв случай не е имал за цел да наподобява на нея. Избрахме актрисата за Sky преди да се свържем с госпожа Йохансон. От почитание към нея, спряхме предлагането на Sky в продуктите си. Поднасяме извинения на госпожа Йохансон, че не комуникирахме по-добре ", споделя Алтман в своя позиция.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР