Бебето е дошло на бял свят след тежка прееклампсия и

...
Бебето е дошло на бял свят след тежка прееклампсия и
Коментари Харесай

Спасиха живота на недоносено бебе в болница в Асеновград

Бебето е пристигнало на бял свят след тежка прееклампсия и отлепена плацента.

Д-р Топчиян, Д-р Кълева, Д-р Ивайло Червенков, Д-р Томова, Д-р Томов, ак. Камишева, м.с.Попова и м.с. Христева - това са имената на лекарите и акушерите от акушеро-гинекологично поделение към МБАЛ Асеновград. Те заслужават аплаузи - избавиха живота на недоносено бебе след тежка прееклампсия. Това оповестиха от болничното заведение с пост във Facebook.

Прееклампсията е нарушаване по време на бременността, характеризиращо се с появяването на високо кръвно налягане и, в чести случаи, високи стойности на белтък в урината. Когато се прояви, положението стартира към 20-та седмица от бременността. В тежките случаи на заболяването се следи разрушение на алените кръвни телца, висък брой кръвни телца на единица размер, нарушена функционалност на черния дроб, бъбречна непълнота, потене, дефицит на възух заради течност в дробовете, или зрителни разстройства.

Бебето носи името Рабия и се е родило недоносено точно на празника Курбан Байрам. Рабия е била с тегло 980 грама и растеж 34 см. Лекарите споделят, че раждането е било мъчно поради тежката прееклампсия и отлепената допълнително от половината повърхнина плацента. Наложило се е незабавно Цезарово сечение.

Междувременно бебето е било траспортирано с неонатална кола за спешна помощ на " Капачки за бъдеще " до УМБАЛ Пловдив.

" На фона на тежка прееклампсия, с отлепена допълнително от половината повърност на плацентата, след незабавно Цезарово Сечение се роди жива и здрава дребната Рабия. Тегло 980 гр. и растеж 34 см. в 28 г.с. На Мюсюлманския празник, дано нейният Господ я закриля. Транспортната кола за спешна помощ на “Капачки за бъдеще” ще се погрижат за превоза й до Умбал Пловдив. Операционен екип Д-р Топчиян, Д-р Кълева, Д-р Ивайло Червенков, Д-р Томова, Д-р Томов, ак.Камишева, м.с.Попова, м.с. Христева. ", написаха във Facebook от МБАЛ Асеновград.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР