Бебе с 3 крака и два полови органа се роди

...
Бебе с 3 крака и два полови органа се роди
Коментари Харесай

Спасиха бебе с 3 крака и два полови органа

Бебе с 3 крайници и два полови органа се роди в град Шанлъурфа, Източна Турция, преди 45 дни, заяви ежедневникът Хюриет. Необикновеното кърмаче незабавно беше трансферирано в университетската болница в град Харан, Източна Турция. Там му бяха извършени детайлни прегледи и проучвания от екип под управлението на неврохирурга доктор Гюляра Чийдем и детския хирург проф. доктор Мехмет Емин Бьолекен. 

Неврохирургът на университетската болница в Харан доктор Чийдем съобщи, че трите крайници на бебето са били дейни.

„ Такива случаи са извънредно редки, само че по-интересното е, че и трите крайници на бебето бяха дейни и нервите бяха свързани.

Миналата седмица бе направена интервенцията, траяла 5 часа, при която бяха поправени аномалиите.

При анестезията не са подадени мускулни релаксанти, с цел да не се прекъсне функционалност на крайниците. Чрез свързването на бебето към устройството за невронаблюдение всеки мускул и нерв са били следени и процедурите са осъществени малко по малко. Третият крайник и пениса, които е бил недорасъл във вътрешните органи, са отстранени сполучливо.

 Хюриет

Д-р Чийдем съобщи, че ще бъде изработен генетичен скрининг, с цел да се разбере повода за положението на бебето. Специалистите допускат, че бебето е родено по този метод, само че е щяло да бъде сиамски близнак.

Новороденото към момента е под лекарски надзор. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР