Beauty by KY Копсула на времето ще бъде поставена във Варна

...
Beauty by KY
Копсула на времето ще бъде поставена във Варна
Коментари Харесай

Поставят капсула на времето в Морската градина по повод 100 години Варна курортен град

 Beauty by KY Копсула на времето ще бъде сложена във Варна във връзка честването на 100 години Варна курортен град. Освен това ще бъдат брандирани и тематични шоколади и бутилки с вино, които ще бъдат пуснати в комерсиалната мрежа в цялата страна, заяви Соня Георгиева, шеф на дирекция " Туризъм в Община Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Ето и детайлностите, по отношение на честването на 100 години Варна като курортен град. 

" Подготвили сме богата културна и спортна стратегия. Извън тази стратегия, всички мероприятия, които ще се организират през тази година ще бъдат под знака на 100-годишния празник. Започнахме през предходната година още с реклама в обществените мрежи и в уеб сайтове с туристическа ориентирана. Във всички изложби, които се организират най-вече онлайн, участваме интензивно. Характерно за тази година, което вършим взаимно с туроператорите, е даването на безвъзмездни ваучери за Римски терми и Археологическия музей за всички туристи, които идват за над 5 дни в града ни.

Те могат да получат своите ваучери от Туристическия информативен център и в изнесения информационен център в сурорта " Св. Св. Константин и Елена ". Предвиждаме и на датата на юбилея, която е 10 юни, да създадем огромен концерт в Летния спектакъл, който ще се провежда с Асоциацията на вариететните артисти в България. Ще съберем вариететни актьори, които са взели участие в старите заведения в комплексите, както и млади обединения от варненските учебни заведения. Надяваме се да покажем последователност, това изкуство и обвързвано с туризма и развиването му. 

На 9 юни ще има Бал на туризма, на който ще уважим всички, работещи в сектора, в това число и по-възрастни чиновници, които ще бъдат наградени.

На тази дата ще бъде сложена и капсула на времето, която да бъде обръщение за бъдещите потомство. Мястото към този момент е под въпрос, само че планираме да е в Морската градина, алегорично място, обвързвано с туризма. Знаем, че парка е основан с цел да радва варненци и гостите на града. 

В развой на дотъкмяване сме, екип от Регионалната библиотека и от Държавна организация Архиви, дружно с община Варна работи по албум, който обгръща целия този интервал от 100 години, в който се събират знакови събития и обекти, които са основани в името на туризма. Този фото албум ще бъде подаряван, ще бъде написан на два езика. Ще имаме два спектакъла, първият е със скечове от 20-те и 30-те години с ретро намек, те ще са изпълнени от актьори от кукления спектакъл.

На 27 септември, когато е Световния ден на туризма, ще има театър на Драматичния спектакъл с постановката " Човекът от Ламанша ". През цялата година ще имаме фейсбук игри. Там има доста хубави награди с безплатни нощувки и вечери, билети за културни събития.

Предприехме дейности за брандиране на варненски шоколади, бисквитиери и виновност, които ще се популяризират в цялата страна. Те ще бъдат употребявани и във варненските заведения ", описа Соня Георгиева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР