Beatport и Polkadot ще си сътрудничат в създаването на нова

...
Beatport и Polkadot ще си сътрудничат в създаването на нова
Коментари Харесай

Polkadot навлиза на музикалната сцена чрез партньорство с Beatport

Beatport и Polkadot ще си сътрудничат в основаването на нова платформа за електронна музика, наречена Beatport.io, за която сега има лист с чакащи.

Платформата има за цел да разреши на артистите, продуцентите и звукозаписните компании да се възползват от Web3, като в същото време разреши на музикалните почитатели да преглеждат цифрови сбирки и да задълбочат връзката си с обичаните им актьори и диджеи.

Ново партньорство с Polkadot

Двете компании ще работят и по реализирането на действителни събития, които ще отпразнуват новите NFT сбирки в платформата, като през идващите 18 месеца са планувани 10 събития.

Beatport е главен детайл в диджейската общественост от съвсем 20 години, с азбучник от над 16 милиона песни и мрежа от съвсем 100,000 звукозаписни компании. Платформата се възползва от общността посредством стрийминг, приставки, звукови пакети и други функционалности, които са удобни за днешния Web3 пейзаж.

Навлизането на Polkadot в бранша на музиката с платформа от този размер и мащаб е относително умерено начало на 2023 година Базираната на Polkadot платформа Astar Network беше хазаин на хакатон по-рано тази година със спонсор Toyota.

Последното партньорство с Beatport обаче евентуално ще раздруса нещата за Polkadot.

Музика и блокчейн

Други Web2 музикални платформи, като Spotify, опипват почвата, до момента в който блокчейни като Solana и основаният на Flow ChartStars нападателно се построиха и в тази област.


 


VAULT, платформа от съоснователите на платформата за спортни залагания FanDuel, се построява върху Solana , до момента в който ChartStars работи с Billboard и Universal Music Group.

Много планове на разнообразни вериги работят за смяна на метода, по който взаимодействаме с музиката, а Web3 може да е ключът към реализирането на тази самодейност.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР