БДЖ вече разполага с още един изцяло обновен електрически локомотив,

...
БДЖ вече разполага с още един изцяло обновен електрически локомотив,
Коментари Харесай

БДЖ получи още един изцяло обновен локомотив

БДЖ към този момент разполага с още един напълно освежен електрически локомотив, който към този момент обслужва влакове по железопътната мрежа в страната. Локомотив 44 070 е вторият изцяло възобновен от мощно амортизирано положение и трайно прекъсване от придвижване след осъществен капитален ремонт в Чехия, оповестиха от националния жп транспортьор.

Ремонтираният локомотив е част от осъществяването на два контракта за осъществяване на капитален ремонт на общо 20 електрически локомотива от серия 44, които се осъществят след извършени процедури в края на 2019 година от ДЗЗД „ Обединение „ Рейл Сървисис”, Р Чехия и „ Жос Врутки” А.С., Р Словакия. Капиталният ремонт включва цялостна замяна на всички детайли в локомотивите с чисто нови елементи и съоръжение.

Въпреки зародилото закъснение в в началото оповестените периоди за осъществяването на ремонтите, подбудено от въведените ограничаващите ограничения против разпространяването на COVID-19, се чака всеки месец до края на 2021 година по контракта със заводите поетапно да излизат напълно ремонтирани локомотиви.

Ремонтната стратегия на БДЖ, която включва ремонт и преработване на вагони, капитални и подемни поправки на локомотиви, главен ремонт и поддръжка на мотрисни влакове, както и закупуването и доставката на нов преносим състав, доста ще промени образа на преносимия състав и надлежно ще увеличи качеството на обслужване за клиентите на БДЖ.

Чрез осъществяването на договорите за доставка на нови локомотиви и ремонт на съществуващия преносим състав, до края на април ще бъде решен казуса с непрекъснатия дефицит на локомотиви за осъществяване на Графика за придвижване на влаковете, както и ще намалеят зародилите спешни поправки и последвалите от тях закъснения на влаковете.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР