БДЖ оцеля. Да, има много проблеми, но няма как да

...
БДЖ оцеля. Да, има много проблеми, но няма как да
Коментари Харесай

БДЖ беше рухнало, но вече има перспектива, каза неговият директор

БДЖ оцеля. Да, има доста проблеми, само че няма по какъв начин да се каже, че е във банкрут, съобщи през днешния ден на чуването в Комисията по превоз в Народното събрание изпълнителният шеф на " Холдинг - БДЖ " Владимир Владимиров. Той акцентира, че е заварил едно рухнало дружество, а в този момент то е стъпило на краката си и има вероятност.

Владимиров попита за какво са взети заеми в предходните интервали, а не са закупени мотрисите от " Сименс " непосредствено с финансов трансфер от страната. Според него от 2009 година насам доста от активите са се амортизирали и по тази причина са били продадени.

По мотив изказванията на заместник-председателя на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски за намаляването на активите на сдружението и неговите доходи Владимиров разгласи: " Можем ли да съпоставим обстановката през 2009 година със в този момент - избавено БДЖ с подготвеност да бъдат купени нови мотрисни влакове, които да компенсират всичките недъзи на днешните по 40-годишни локомотиви и вагони ".

Владимиров акцентира, че в случай че досегашните държавни управления на Бойко Борисов не са били положили старания, БДЖ към този момент е нямало да съществува. На излушването в комисията беше посочено, че се възнамерява социална поръчка, с която преносимият състав да бъде освежен.

280 хиляди лева са вредите от запалилия се трен

Пред депутатите шефът на " БДЖ – Пътнически транспорти " Пламен Пешаров разгласи, че вредата от запалването на вагоните на влака София-Бургас на гара Коньово в петък е за към 280 хиляди лева По думите му вагоните са минали през най-малко пет инспекции и при тръгването от гара София са били изправни.

Стандартната процедура в БДЖ е през 6 месеца да се вършат регулярни съществени прегледи на преносимия състав.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР