Базираното в Брюксел списание „Pоlitico”, което отразява работата на европейските

...
Базираното в Брюксел списание „Pоlitico”, което отразява работата на европейските
Коментари Харесай

Politico: Еврокомисарка се оплаква, че е изнервена и притеснена от отношението към ромите в България

Базираното в Брюксел списание „ Pоlitico”, което отразява работата на европейските институции, разгласява материал, в който твърди, че среди в Брюксел са обезпокоени от това, че при вдишване на председателството на Съвета на Европейски Съюз от България от януари, министрите от Обединени патриоти ще играят роля в управлението на Съвета.

Авторът Хари Купър написа, че Брюксел се приготвя за гърмеж на българския ултранационализъм. След като София поеме ротационното председателство на Европейски Съюз през януари, още от в този момент политиците и длъжностните лица в Брюксел звучат обезпокоително поради Обединените патриоти (ОП) - група от три крайнодесни партии в съдружното държавно управление на България.

По време на шестмесечния мандат на председателството на България министрите от Оперативна програма ще играят роля в управлението на Съвета на Европейския съюз, който съставлява 28-те държавни управления в Европейски Съюз.

Лидерите на Оперативна програма са употребявали расистка изразителност към ромското малцинство в България, застъпват се за принуждение за попречване на влизането на мигранти в Европа и обществено показаха подозрение, че породените от индивида промени на климата са проблем .

Министрите, назначени от Оперативна програма, ще ръководят в Съвета на Европейски Съюз по време на председателството на България институциите, занимаващи се с европейския обединен пазар и екологичната политика. Правителството, на което те са част, ще води диспути по чувствителни тематики, като се стартира от преразглеждане на политиките за даване на леговище до разходните цели на Европейски Съюз от 2021 година

Един водач на Оперативна програма, вицепремиерът Валери Симеонов, един път обществено разказа ромите като " свирепи маймуни ". Втори водач, вицепремиерът Красимир Каракачанов, който като министър на защитата ще взе участие в Съвета по външни работи на Европейски Съюз, съобщи неотдавна, че Европейски Съюз и НАТО би трябвало да спрат мигрантите да влязат в Европа " със силата на оръжията, в случай че е належащо ".

Трети член на държавното управление, номиниран от Оперативна програма, министърът на околната среда Нено Димов, който ще управлява Съвета по околна среда по време на председателството на България, съобщи през 2015 година, че изменението на климата е " въпрос повече на операция, в сравнение с за сериозна угриженост ".

Длъжностни лица в Брюксел обявиха, че са надълбоко обезпокоени от значимата роля, която водачите от Оперативна програма скоро ще играят в делата на Европейски Съюз.

" Във време, когато [президентът на Съединени американски щати Доналд] Тръмп пази нацистки симпатизанти, би трябвало да подсигуряваме, че председателството на Съвета демонстрира обединено, че няма място за фашистки хрумвания в Европейския съюз ", сподели Ги Верхофстат, евродепутат и някогашен белгийски министър председател, който управлява Алианса на Либерали и демократи за Европа. Верхофстад съобщи, че членовете на Екологичен потенциал ще " наблюдават от близко " Оперативна програма.

Попитан от POLITICO за реториката на Оперативна програма, комисарят по правораздаването Вера Юрова, която дава отговор за насърчаването на интеграцията на ромските общности в Европа, съобщи: " Това е безусловно недопустимо... аз съм изнервена за тази обстановка. " Тя сподели, че към този момент следи политиката на новото държавно управление към ромите за признаци на оттегляне и ще бъде в " интензивни " полемики със София през идващите месеци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР