Базираната в Париж организация Репортери без граници (RSF) съобщи, че

...
Базираната в Париж организация Репортери без граници (RSF) съобщи, че
Коментари Харесай

Репортери без граници съдят Facebook за реч на омразата и дезинформация

Базираната в Париж организация " Репортери без граници " (RSF) заяви, че в понеделник е подала правосъден иск против Фейсбук, като упреква компанията в тирада на омразата против медиите и подправените информации за.
" Използвайки експертни разбори, персонални показания и изказвания от някогашни чиновници на Фейсбук, искът на RSF демонстрира, че платформата разрешава дезинформацията и речта на омразата да процъфтяват в мрежата, обратно на изказванията, изложени в изискванията на услугата и посредством рекламите ", разяснява организацията.
Говорител на Facebook във Франция съобщи, че не може незабавно да разяснява самодейността. От RSF декларират, че правосъдно решение във Франция има капацитет за световно влияние и че обмисля да заведе сходни каузи в други страни. 
От RSF допълват, че искът се отнася до Facebook Франция и Ирландия и се основава на френския потребителски код, според който фирмите, употребяващи лъжливи търговски практики, могат да бъдат санкционирани с до 10% от годишния оборот.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР