Базираната в Париж френска компания Санофи обяви, че е е

...
Базираната в Париж френска компания Санофи обяви, че е е
Коментари Харесай

Санофи ще произведе 125 млн. дози от ваксината на Пфайзер, договорени за Евросъюза

Базираната в Париж френска компания " Санофи " разгласи, че е е постигнала с американската " Пфайзер " и немската " Бионтех " съглашение да създаде 125 млн. дози от тяхната ваксина против COVID-19.

Това е първият сходен случай, в който огромни фармацевтични производители си сътрудничат, с цел да се оправят с световния дефицит на ваксини. " Бионтех " ще получи достъп до индустриален обект във Франкфурт, а доставката се чака през лятото.

" Блумбърг " изяснява, че личните старания на " Санофи " в създаването на ваксина са в застой и компанията няма да е подготвена да доставя до лятото, както е очаквала ( " Санофи " в същото време прецизира, че няма да спре работата по личните си два продукта).

Агенцията отбелязва, че това известие за съдействие на директни съперници подхранва вярата и други фармацевтични колоси да си подадат ръка - " Валнева " и " Новавакс " са други две компании, които към момента създават имунизациите си.

За " Пфайзер " и " Бионтех " съглашението е изключително значимо, защото ще помогне в комплицирания развой на пакетиране и доставка на ваксина, изискваща извънредно ниски температури. Това подтикна двете компании да търсят способи да усилят доставките - от разширение на личния потенциал до контракти с други производители.

Нови клинични тествания на един от продуктите на " Санофи " се чакат през февруари и той евентуално ще е на пазара едвам в края на годината. Миналия месец изследване сподели, че към този момент евентуалната ваксина не основава упования имунен отговор при по-възрастните.

" Тъй като нашата лична съществена ваксина закъснява с няколко месеца, се запитахме по какъв начин можем да помогнем в този момент ", споделя за " Фигаро " основният изпълнителен шеф Пол Хъдсън.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР