Базираната в Нюрнберг компания за недвижими имоти Project, която има

...
Базираната в Нюрнберг компания за недвижими имоти Project, която има
Коментари Харесай

Германска строителна компания, с проекти за милиарди фалира

Базираната в Нюрнберг компания за недвижими парцели Project, която има планувани планове за няколко милиарда евро в цяла Германия, е подала молба за неплатежоспособност.

Досега три от четирите компании на групата са подали молби за неплатежоспособност, заяви адвокатската адвокатска фирма Schultze & Braun в събота, съобщи. Като упованията на анализаторите холдинговата компания Project Real Estate AG да последва образеца им скоро.

Адвокатите целят вероятно преструктуриране на компанията и продължение на плануваните планове.

Според уеб страницата на компанията 120 плана с капиталова стойност от 3,2 милиарда евро (3,5 милиарда долара) са били в ход или в развой на обмисляне в Германия към края на юни.

" Основна причина за несъстоятелността е голямото нарастване на строителните разноски вследствие на войната в Украйна. Не беше допустимо тези нараствания на разноските да бъдат трансферирани на клиентите ", се споделя в изказването от петък.
 Най-големият производител на стомана в Германия ThyssenKrupp - със срив на облагата
Най-големият производител на стомана в Германия - със срив на облагата

Броят на работещите в концерна е към 96 хиляди души

Групата Project работи главно в Берлин, Мюнхен, Хамбург, района Рейн-Майн, Рейнланд и Нюрнберг.

Строителната компания не е единствената затруднена в Германия

Бързото повишаване на лихвените проценти върху недвижимите парцели, дружно с по-високите цени на строителството, докара до поредност от несъстоятелности в промишлеността през последните месеци.

В цяла Германия се усилват известията, че бизнесмените не могат да продадат приключени кооперации и къщи, тъй като купувачите не желаят или не могат да платят.
 Защо секторът на парцелите в Германия затъва от ден на ден?
Защо секторът на парцелите в Германия затъва от ден на ден?

Новото строителство в Германия през първата половина на годината се срина с 47%

Секторът на недвижимите парцели в Германия е в окаяно състояние

Едно от следващите доказателства е фактът, че най-голямата немска група за недвижими парцели Vonovia регистрира загуби за милиарди. Освен това растежът на работните места в строителния бранш е в застой, написа Reuters.

Секторите на недвижимите парцели се пропукаха и в Съединените щати и Швеция, само че в Германия казусът е забележителен, тъй като е най-голямата стопанска система в Европа и най-големият пазар за вложения в недвижими парцели на континента.

Секторът на парцелите дава отговор за почти една пета от икономическата продукция и едно на всеки 10 работни места, съгласно Германската федерация за парцели.

Какво се случва?

Новото строителство в Германия през първата половина на годината се срина, отчитайки спад от 47% в съпоставяне със междинните равнища за последните две години, а новите разрешителни за градеж се сринаха с 27% през първите пет месеца.
 5 признака, които демонстрират какъв брой е заседнал секторът на парцелите в Германия
5 признака, които демонстрират какъв брой е заседнал секторът на парцелите в Германия

Заетостта в бранша на строителството доста пада

Цените на жилищата се понижиха през първото тримесечие и то с най-бърз ритъм, откогато немската статистическа работа съхранява данни, спад от 6,8% по отношение на година по-рано.

Според специалисти рецесията сигурно ще продължи още известно време. Това съобщи Свен Карстенсен, основен изпълнителен шеф на консултантска компания за парцели и летописи Bulwiengesa.

Населението обаче нараства и потребност от жилища ще има. Милиони мигранти и бежанци от Украйна живеят в страната и Германия има за цел да строи 400 000 жилището годишно.

Миналата седмица министърът на жилищното строителство на Германия Клара Гейвиц прикани за данъчни облекчения при строителство на нови жилищни здания.

Президентът на Германската федерация за недвижими парцели Андреас Матнер упорства за краткотрайна анулация на налога върху продажбите на парцели и упорства за кредитна стратегия с ниски лихвени проценти в поддръжка на новите жилищни здания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР