Базарът на изкуствата на столичния площад Славейков“ отново събира на

...
Базарът на изкуствата на столичния площад Славейков“ отново събира на
Коментари Харесай

Изобилие от уникални подаръци за Деня на жената на Базара на изкуствата

Базарът на изкуствата на столичния площад „ Славейков “ още веднъж събира на едно място майсторите на ръчно направени бижута, аксесоари, домакински фон, ароматни свещи, чаши, играчки, плетива, както и на фермерски артикули – все идеални и неповторими по рода си дарове за идния празник 8 март, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Часовници и чанти от винилови плочи

Моника предлага на своя щанд на арт базара изкуство от винилови плочи под формата на чанти и стенни часовници. „ Това, което вършим, с обич към винила, несъмнено, е да съберем тези, които към този момент са изгубили своя тон и музика и да им дадем нов живот “, описа тя пред БГНЕС и изясни по какъв начин се ражда концепцията за това на пръв взор ексцентрично, само че извънредно ефектно и впечатляващо изкуство:

„ Идеята беше просто да спасим това, което към този момент не става за потребление, за да рециклираме в този случай. “


Времето за направа на часовниците и чантите от винилови плочи варира сред три и пет дни, като всички зависи от самия артикул и сложността му.


Моника предлага и бижута с музикална устременост. „ Направени са от пера за китара. Също по този начин вършим и папийонки, дървени папийонки, които са ръчно рисувани, още веднъж са с музикална тема “, описа тя какво включва богатият ѝ подбор от артикули, които показва на Базара на изкуствата.

Цветните и красиви кукли на Ирина Памятних


Завършилата анимация Ирина Памятних, по-известна като Пипилота, предлага на своя щанд декоративни кукли, бижута и картички, които наподобяват на излезли от зрелище, защото фантазията ѝ е била да завърша сценография за куклен спектакъл. Направата на всички тези хубости изисква минимум два или три часа.

„ Използвам главно текстил, като при текстила употребявам рециклиран текстил, т.е. закупувам облекла от втора ръка, пера ги, колосвам ги и по-късно ги употребявам за изработката на куклите и на брошките “, изясни тя пред БГНЕС и посочи, че това ѝ разрешава да има голямо количество текстури, цветове, типове платове на относително допустима цена.


„ В края на краищата, хората би трябвало да могат да си разрешат да си купят моите неща, да не са прекомерно скъпи “, акцентира Памятних.

Жената показа, че всичко на процедура я въодушевява да твори. „ По-скоро, мъчно ми е да не създавам. Имам нужда, защото главната част от времето работя като графичен дизайнер, което е по-корпоративна и по-суха работа, и това е моят метод да си почивам “, сподели още тя.

Памятних пожела и за Баба Марта, и във връзка 8 март успокоение и мир, тъй като „ това сякаш сега най-вече ни липсва на всички “.

Георги Трендафилов и неговият бранд с идея

„ Използваме главно рециклирани материали за нашите тениски, блузи, худита, чанти, или органични такива. Като с канчетата и бутилките целим да заместим тези за еднократна приложимост и с част от средствата с приятелката ми и другари засаждаме дръвчета “, описа пред БГНЕС Трендафилов.

Тъй като е Карлово, все още засаждат дръвчетата там, с цел да може и да се грижат за тях след засаждането.

Направата на някои от продуктите, които предлага на Базара на изкуствата, изисква повече като време, тъй като има бродерия, има друг тип щемпел. „ Може би, повече лишава време да създаваме нови дизайни, с цел да може да ги обновяваме и по-късно, с цел да ги използван на другите артикули, които предлагаме “, сподели още Трендафилов и пожела във връзка Деня на дамата мъжете да имат вяра повече на дамите до тях и да им се доверяват повече. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР