Байрамът мина - да се готвим за предсрочни избори! Да

...
Байрамът мина - да се готвим за предсрочни избори! Да
Коментари Харесай

Карадайъ: Да се готвим за предсрочни избори

" Байрамът мина - да се готвим за предварителни избори! Да се готвим единни и обединени да пазиме демокрацията в нашата Родина България ". С тези думи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се обърна към множеството в с. Караманци на хасковската община Минерални бани, където Движение за права и свободи означи годишнината от Майските събития през 1989 година

" Да не позволяваме всякакви минувачи да ни сочат вратата на нас ", прикани Мустафа Карадайъ. И съобщи: " Вчера пристигнаха от някъде, в нарушаване на Конституцията се наместиха в политиката и през днешния ден отново ни сочат вратата. Викат: Ако не сте съгласни с нас, ей там е вратата! ".

" Затова единни и мощно да защитим демокрацията и свободата в България, единни и мощно да тръгнем да решаваме проблемите в страната, които през днешния ден имаме след всички тези рецесии ", моли водачът на Движение за права и свободи. 

" Нося ви специални  поздрави от Ахмед Доган. Той е специфичен човек освен за нас, депесарите, и за малцинствата, той е специфичен човек за България и за Балканите ", стартира словото си Мустафа Карадайъ.

" Всяка година се събираме тук на респект и поклонение пред героите на  българската демокрацията. Но виждаме след 30 години народна власт по какъв начин на терена на политика в Народното събрание на Република
България се настаняват хора, които мъчно биха дефинирали понятията народна власт и политика ", акцентира ръководителят на Движението.

И продължи: " Ние докарахме  свободата и демокрацията в България. Но стигнахме до там, че от трибуната на Народно събрание, след 30 години народна власт да се декларира, че такива неща не са се случвали, че тези хора са се самонаранявали. Позор! Лицемерна политика! За страдание е реалност! ".

" След 30 години народна власт,  дълбок реверанс за триумфите от предходната година и на трите избора, макар репресиите ", сподели още Мустафа Карадайъ. И съобщи: " Онези хора, които бяха възпитани в грозния комунистически режим, предходната година се пробваха да ни напомнят времената отпреди 30 години. Незаконно нахлуха в домовете на възрастни хора, инвалиди. Това ли е демокрацията?! Не е по-различно от преди 30 години с тези противозаконни дейности. По време на изборите, където и да бяхме,  хората ни говореха, припомняха ни тези времена на опити за насилствена асимилация на мюсюлманите в България ".

" Тогава успяваха, тъй като не бяхме обединени. Когато тези процеси бяха в Западните Родопи, от Източните Родопи казвахме: „ Те са други, при нас няма да се случва ”. Не мина дълго време и това се случи и в Източните Родопи. Така Родопите се обединихме в тъгата и болката, в страданието, в поруганата чест и достолепие ", напомни Мустафа Карадайъ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР