Байерн Мюнхен прегази големия си съперник в Бундеслигата Борусия Дортмунд

...
Байерн Мюнхен прегази големия си съперник в Бундеслигата Борусия Дортмунд
Коментари Харесай

Байерн е отново тук! Баварците смачкаха Борусия Дортмунд

Байерн Мюнхен прегази огромния си противник в Бундеслигата Борусия Дортмунд с 4:0 в немското дерби " Дер Класикер ". Двубоят бе финален за Ули Хьонес, като президент на клуба. През идната седмица именитият началник ще се отдръпна, откакто прекара близо 50 години при баварците, като състезател и началник. В негова чест почитателите на Байерн издигнаха трансперант, на който пишеше: " Президент, за нас беше чест. Почивай си умерено! ". В воин за баварците още веднъж се трансформира полският нападател Роберт Левандовски, който се разписа на 2 пъти. Другите попадения бяха дело на Серж Гнабри и Матс Хумелс, който си означи автогол.

Байерн стартира доста мощно срещата, като небрежно сътвори няколко рискови положения пред вратата на Роман Бюрки. В последна сметка баварците стигнаха до първи гол в 17-ата минута и бе дело на Роберт Левандовски. Таранът се възползва от чудесно центриране на Бенжамен Павар и с глава прати топката във вратата на гостите. До края на полувремето играчите на Ханзи Флик сътвориха още няколко рискови положения, само че до нов гол по този начин и не се стигна, съобщи dsport.bg.

След почивката Байерн продължи да господства на терена още в 47-ата минута усили преднината си на 2:0. Автор на гола бе Серж Гнабри. Томас Мюлер откри крилото с прострелно центриране и той не пропусна отблизо разстояние. При обстановката имаше подозрения за засада, като заради тази причина се наложи ВАР да се намеси. След преразглеждането ѝ обаче стана ясно, че попаднието е постоянно. Асистенцията пък бе под №100 за Томас Мюлер в Бундеслигата. В 76-ата минута всичко за Дортмунд завърши, откакто Левандовски вкара втория си гол в срещата. Той се възползва от чудесно подаване на Томас Мюлер. Това бе гол №22 за Левандовски от началото на сезона във всички шампионати. Десетина минути преди последния съдийски сигнал разгромът за Борусия стана цялостен. Иван Перишич нахлу в наказателното поле на гостите и опита подаване към Левандовски. Хумелс стигна първи до топката, само че за негово съжаления я прати в мрежата на Роман Бюрки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР