Байерн Мюнхен победи Борусия Дортмунд с 4:0 на Сигнал Идуна

...
Байерн Мюнхен победи Борусия Дортмунд с 4:0 на Сигнал Идуна
Коментари Харесай

Дерби ли? Байерн Мюнхен отнесе Борусия Дортмунд с 4:0

Байерн Мюнхен победи Борусия Дортмунд с 4:0 на „ Сигнал Идуна Парк “ в дербито на 10-ия кръг на Бундеслигата. Това бе 11-о следващо издание на Дер Класикер, което баварците не губят, като завоюваха 10 от тях. Борусия има едвам три триумфа в последните 20 срещи с Байерн.

С успеха първенецът събра 26 точки на второто място във краткотрайното класиране. Вестфалци пък са четвърти с пет по-малко.

Двубоят стартира стремително за Байерн и гостите излязоха напред в резултата още в четвъртата минута. Лирой Сане центрира от ъглов удар, а Дайо Упамекано бе изтърван в наказателното поле и от добра позиция с глава прати топката в мрежата – 0:1.

Само пет минути по-късно баварците осъществиха и второ попадение. Гостите проведоха бърза контраофанзива, при която Сане навлезе в наказателното поле и сервира на тепсия топката на Хари Кейн, който се разписа на празна врата – 0:2.

Борусия Дортмунд можеше да върне едно попадение в добавеното време на първата част, откакто отбраната на Байерн не се оправи добре и неприятно изчистена топка попадна в краката на Дониел Мален, който стреля доста неопределено.

Само няколко секунди след началото на второто полувреме Джамал Мусиала получи превъзходен пас в наказателното поле, само че пропусна златен късмет, откакто Грегор Кобел избави. Две минути по-късно попадение на Мусиала не бе прието поради засада.

В 57-ата минута пред Марко Ройс се откри опция да понижи изоставането на Борусия, откакто получи топката в наказателното поле и насочи мощен удар към левия ъгъл, само че Мануел Нойер показва отличен инстикт и мазета.

В 70-ата минута Конрад Лаймер пусна прелестно извеждащо подаване по въздух за Хари Кейн, който не сподели и капка нарцисизъм, комбинирайки с Джамал Мусиала, който вкара в празната врата, само че Кейн бе в засада и втори гол на Мусиала не бе зачетен.

Две минути по-късно всичко завърши. Отбраната на „ жълто-черните “ още веднъж се пропука, Кингсли Коман навлезе в наказателното поле и подаде за Хари Кейн, който още веднъж се разписа в опразнената врата и повиши на 3:0 в интерес на Байерн.

Четвърт час по-късно Борусия Дортмунд можеше въпреки всичко да стигне до почетно попадение, откакто Юсуфа Мукоко получи подаване в наказателното поле и от обещаваща позиция стреля високо над вратата на Мануел Нойер.
 
В добавеното време на срещата Байерн заби четвърти гол във вратата на Дортмунд. Никлас Зюле загуби топката пред личното си наказателно поле от Александър Павлович, който пусна към Хари Кейн, англичанинът стреля към долния десен ъгъл и излъга Кобел, оформяйки крайното 4:0 в интерес на баварците.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР