Байерн Мюнхен организира днес траурна церемония, на която всички от

...
Байерн Мюнхен организира днес траурна церемония, на която всички от
Коментари Харесай

Хиляди фенове и важни фигури ще отдадат този следобед последна почит на великия Франц Бекенбауер

Байерн Мюнхен провежда през днешния ден траурна гала, на която всички от управлението на клуба, почитателите, някогашни играчи на тима, както и редица политически фигури ще имат опция да отдадат последна респект на легендата Франц Бекенбауер, който умря на 7 януари тази години.

Очакванията са хиляди последователи на Байерн да дойдат този следобяд в дома на " баварците " - " Алианц Арена ", с цел да почетат паметта на Кайзера, който е определян от мнозина за най-голямата фигура в историята на немския футбол.

Началото на събитието е планувано за 15:00 часа локално време, като по предварителни данни президентът на Байерн Херберт Хайнер, почетният президент на клуба Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге са хората, които ще изнесат встъпителните речи.

В историята Франц Бекенбауер ще остане с изявите си за Байерн Мюнхен, с който той става 4 пъти първенец на Германия, 4 пъти подвига Купата на страната, печели и три трофея от Купата на европейските първенец (Шампионска лига). С националния тим на Западна Германия пък Кайзера Евро 1972 и международното състезание през 1974-а година. В допълнение Бекенбауер извежда Бундестима до успех и на Мондиал 1990, като по този начин се трансформира в едвам вторият човек в историята, вдигал скъпоценния трофей в ролята и на футболист, и на треньор след бразилеца Марио Загало.

Освен многочислените почитатели на 33-кратните първенци на Германия съгласно информациите на днешната траурна гала в Мюнхен ще участват още канцлерът на страната Олаф Шолц, президентът Франк-Валтер Щанмайер, както и министър председателят на Бавария Маркус Зьодер.

В допълнение на трибуните на стадиона ще бъдат редица значими фигури в историята на Байерн и националния тим на Германия, измежду които Лотар Матеус, Руди Фьолер, Андреас Бреме, Бишенте Лизаразу, Вили Саньол, както и някогашните треньори на " баварците " Ханзи Флик, Юлиан Нагелсман, Нико Ковач и Феликс Магат.

В знак на респект към Франц Бекенбауер на " Алианц Арена " през днешния ден ще има и представители на Реал Мадрид и Барселона, като за " Кралския клуб " ще участва Емилио Бутрагеньо, до момента в който за " каталунците " се чака персонално президентът Жоан Лапорта да дойде в Мюнхен.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР