Отборът на Пари Сен Жармен пропусна възможността да си гарантира

...
Отборът на Пари Сен Жармен пропусна възможността да си гарантира
Коментари Харесай

ПСЖ се измъкна у дома срещу Льо Авър, но празненствата за титлата ще трябва да почакат

Отборът на Пари Сен Жармен пропусна опцията да си подсигурява купата във френската Лига 1, откакто в среща от 31-ия кръг на френския шампионат приключи наедно 3:3 против борещия се оцеляване в елита отбор на Льо Авър.

По този метод момчетата на Луис Енрике събраха 70 точки на върха в подреждането и имат задатък от 12 пред втория Монако, който е с мач по-малко.

При това състояние в края на сезона двата състава могат само да завършат с еднакъв актив в края на сезона, само че за задачата парижани би трябвало да изгубят всеки един от оставащите си три дуела, което наподобява малко евентуално, но към този момент резервира на доктрина възможностите на монегаските за първото място.

Междувременно Льо Авър краткотрайно се измъкна от зоната на изпадащите и се изкачи до 15-ата позиция с 29 пункта. Отборът от Северна Франция обаче може да съжалява, че си потегли от " Парк Де Пренс " единствено с точка, макар че водеше с 3:1 по-малко от четвърт час преди края на постоянното време.



Срещата в Париж стартира чудесно за гостите, които излязоха напред в резултата посредством Кристофър Опери, който се разписа с прекрасен диагонален изстрел след 19 минути игра, само че 10 по-късно Брадли Баркола изравни, възползвайки се от асистенция на Уорън Заир-Емери.

До почивката Льо Авър си върна преимуществото след гол на опитния Андре Аю, а в 61-ата минута отборът на Лука Елснер даже повиши задатъка си на 3:1 след тъкмо изпълнена дузпа на Абдулай Туре.

Футболистите на ПСЖ въпреки всичко откриха сили да избегнат провалянето, като първо Ашраф Хакими означи за 2:3 в 78-ата минута, с цел да пристигна и добавеното време на мача, когато Гонсало Рамош засече центриране на Кангин Лий и с глава оформи крайното 3:3.

Така парижани краткотрайно отложиха шампионските празненства във Франция, само че в този момент фокусът им се реалокира напълно върху Шампионската лига, където в сряда вечер (1 май) гостуват на Борусия Дортмунд в първи двубой сред двата отбора от полуфиналите на конкуренцията.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР