Байерн Мюнхен и Щутгарт не успяха да се победят и

...
Байерн Мюнхен и Щутгарт не успяха да се победят и
Коментари Харесай

Щутгарт измъкна точка от Байерн с дузпа в добавеното време

Байерн Мюнхен и Щутгарт не съумяха да се победят и приключиха наедно 2:2 в мач от 6-ия кръг на Бундеслигата.

Баварците поведоха с гол на Матис Тел в края на първата част, само че гостите изравниха посредством Крис Фюрих в 57-ата минута. До края двата тима си размениха още по един гол. Джамал Мусиала беше прецизен за баварците, само че надълбоко в добавеното време Серу Гираси от дузпа донесе точката за Щутгарт. Байерн загуби 6 точки в последните си три мача за шампионат. Тимът на Юлиан Нагелсман е в серия от три следващи равенства.

Все отново остава на върха в класирането с актив от 12 точки, толкоз имат Хофенхайм, Фрайбург и Борусия Дортмунд. Вестфалци паднаха с 0:3 от Лайпциг. Щутгарт е с пет равенства и една загуба от началото на сезона и е 13-и във краткотрайното класиране.

Първият рисков удар към една от двете порти насочи Йозуа Кимих. Той стреля от директен свободен удар, само че около задачата.

В 34-тата минута Серж Гнабри проби и шутира от границата на наказателното поле, само че и той не беше прецизен.

Очаквано баварците владееха повече топката и диктуваха събитията на терена, тъй че изглеждаше въпрос на време да излязат напред в резултата. Това се случи в 36-ата минута. Алфонсо Дейвис асистира на Матис Тел, който се разписа за 1:0.

В началото на втората част Щутгарт отговори. Серу Жираси означи, само че попадението не беше зачетено след интервенция на ВАР.

Само пет минути по-късно гостите въпреки всичко направиха резултата 1:1. Крис Фюрих преодоля Мануел Нойер.
В 60-ата минута Байерн още веднъж излезе напред в резултата. Джамал Мусиала вкара хубав гол за 2:1.
Баварците пропуснаха да сложат точка на разногласието с трети гол и в добавеното време на мача Щутгарт получи златен късмет да се добере до точката. Жираси падна в наказателното поле и основният рефер Кристиан Дингерт уточни бялата точка след помощ от ВАР. Именно Жираси застана зад топката и излъга Нойер, с цел да оформи крайния резултат.

Във вторник Байерн се изправя против Барселона в мач от Шампионска лига. За Щутгарт следва домакинство на Айнтрахт.

В другите мачове от Бундеслигата, които се изиграха по същото време – Волфсбург победи с минималното 1:0 Айнтрахт Франкфирт като посетител, Херта Берлин и Байер Леверкузен не се победиха и приключиха наедно 2:2, а Хофенхайм съкруши Майнц с 4:1.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР