Байерн (Мюнхен) и Пари Сен Жермен излизат в първи мач

...
Байерн (Мюнхен) и Пари Сен Жермен излизат в първи мач
Коментари Харесай

Байерн е устремен към нов триумф в ШЛ, а ПСЖ жадува за реванш



Байерн (Мюнхен) и Пари Сен Жермен излизат в първи мач от четвъртфиналите в Шампионската лига, който се явява и повтаряне на финала от предишния сезон. Преди 8 месеца баварците победиха с 1:0 и за шести път изкачиха европейския клубен връх, а по подигравка на ориста единствения гол означи някогашният футболист на парижани Кингсли Коман. Сега френският гранд ще търси своя реванш, само че Байерн не крие упоритостите си още веднъж да вдигне купата.

Германският исполин ще бъде без головата си машина Роберт Левандовски и инфектирания с ковид Серж Гнабри, само че в ПСЖ също има значими футболисти, които ще пропусна конфликта на " Алианц Арена ". Домакините ще влязат в мача в приповдигнато въодушевление, откакто през уикенда спечлиха дербито против Република България Лайпциг и значително си подсигуряваха девета поредна купа в Бундеслигата. ПСЖ пък отстъпи с 0:1 на водача в Лига 1 Лил и това дава обещание свирепа борба за първото място до самия завършек на сезона. 

На осминафиналите Байерн срещна Лацио и нямаше проблеми да продължи напред с общ резултат 6:2. По този метод баварците се класираха за четвъртфиналите за седми път в последните 9 години. Отборът е в серия от 19 мача без загуба в Шампионската лига и могат да изравнят върха на Манчестър Юнайтед от 20 дуела без проваляне. За последно Байерн отстъпи на 1/8-финалите през 2019 година - 1:3 против Ливърпул. Последваха 18 победи и едно тъждество против Атлетико Мадрид. 

Във всички шампионати мюнхенци не познават усета на загубата на " Алианц Арена " от ноември 2019 година, когато бяха надиграни от Байер (Леверкузен). Освен това, тимът е в серия от 63 мача, в които непроменяемо бележи най-малко по един гол. В същото време звездната офанзива на ПСЖ от време на време " блокира " и доказателството са домакинските загуби от Монако и Лил в шампионата от началото на календарната година. 

Парижани са на четвъртфиналите едвам за повторно в последните пет сезона. Те демонстрираха класа в предходния кръг, когато съкрушиха Барселона с 4:1 на " Камп Ноу " и макар плахата игра в реванша (1:1), отстраниха каталунците. Оформя се наклонност отборът на Почетино да се показва по-сполучливо на непознат терен - 7 следващи победи във всички шампионати, както и пет от последните шест визити в ШЛ. 

Загубата от Байерн във финала през предишния сезон беше единственият случай в последните 43 мача на ПСЖ в шампионата, в който отборът не означи гол. Френският клуб към този момент два пъти се е изправял против настоящия отличник на Европа, като и двата пъти е отпадал - от Милан през сезон 1994/95 и от Реал Мадрид през 2017/18. 

В отсъствието на Левандовски и Гнабри Ханзи Флик има няколко варианти за техни заместител. Очаква се късмет да получи Ерик Максим Чупо-Мотинг, който до предишния сезон носеше екипа на ПСЖ и оказа помощ значително за достигането до финала. Льорой Сане, Томас Мюлер и Кингсли Коман също ще тормозят отбраната на гостите, а огромното преимущество на Байерн може да пристигна в средата на терена, където Леон Горетцка и Йошуа Кимих са в отлична форма. В отбраната ще се завърнат Жером Боатенг и Алфонсо Дейвис, които не играха поради санкции против Република България Лайпциг. 

Маурисио Почетино има да си връща на баварците за седемте гола, които воденият от него Тотнъм получи на " Алианц Арена " през октомври 2019 година. Аржентинският експерт няма да може да разчита на Марко Верати и Алесандро Флоренци, които се върнаха с COVID-19 след интернационалната пауза. Мястото на Флоренци на десния фланг в отбраната ще заеме Колин Дагба, а в халфовата линия ще играят Идриса Гей и Андер Ерера. На върха на офанзивата ще стартира Мойс Кийн, а не Мауро Икарди. Зад италианския нападател ще работи звездното трио Неймар, Килиан Мбапе и Анхел Ди Мария. 

Това ще е десети мач в Шампионската лига сред Байерн и Пари Сен Жермен. Любопитното е, че салдото е в интерес на парижани - пет победи против четири за Байерн и едно тъждество. Повече провали в шампионата баварците са допускали единствено от Реал Мадри - 10. ПСЖ пък не е побеждавал толкоз постоянно нито един различен отбор в ШЛ. 

Рефер на срещата на " Алианц Арена " ще е испанецът Антонио Матеу Лаос
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР