Байерн Мюнхен допусна изненадващо домакинско поражение от Борусия Мьонхенгладбах с

...
Байерн Мюнхен допусна изненадващо домакинско поражение от Борусия Мьонхенгладбах с
Коментари Харесай

Байерн започна годината с домакинска загуба от Гладбах

Байерн Мюнхен позволи изненадващо домакинско проваляне от Борусия Мьонхенгладбах с 1:2 в в първи мач от 18-ия кръг на немската Бундеслига.

Подновяването на вътрешния шампионат на Германия след зимната пауза бе белязано от конфликт с настоящите първенци, които са раздирани от кадрови проблеми поради инфектирани с ковид съществени футболисти и контузени играчи. Това обаче не докара до отсрочване на срещата, която се организира по проект в петък вечер.

Дежурният голмайстор на баварците Роберт Левандовски откри резултата в 18-та минута след асистенция на Томас Мюлер, само че 13 по-късно домакините бяха шокирани след два бързи гола на гостите. Първо, Флориан Нойхаус възвърне паритета в 27-та минута, а четири по-късно Щефан Лайнер оформи обрата, а с това и крайния резултат. До края на мача възпитаниците на Юлиан Нагелсман натиснаха в търсене на изравнителен гол, само че опитите им се оказаха безуспешни и по този начин отборът отстъпи в първия си дуел за новата 2022 година.

Байерн води в подреждането с девет точки пред втория Борусия Дортмунд, който в събота може да редуцира задатъка на първенците при триумф над Айнтрахт Франкфурт като посетител. Гладбах поеха глътка въздух и след успеха са към този момент 11-и с 22 пункта. В идващия кръг Борусия приема Байер Леверкузен, до момента в който Байерн гостува на Кьолн.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР