Байер (Леверкузен) продължава да изумява в историческия сезон, в който

...
Байер (Леверкузен) продължава да изумява в историческия сезон, в който
Коментари Харесай

Всеки иска да ни бие. Какво остава пред непобедимите от Леверкузен?

Байер (Леверкузен) продължава да изумява в историческия сезон, в който към този момент завоюва Бундеслигата. " Аспирините " са единствено на един мач от това да се класират за първи европейски край от над две десетилетия насам, а треньорът Чаби Алонсо към този момент разгласи, че задачата пред неговите играчи е да побеждават във всеки един мач и да вървят малко по малко към желан свършек без нито едно проваляне.

" Искаме да останем непобедени и знаем, че всеки мач е все по-труден. Всеки желае да ни бие ", съобщи Алонсо в навечерието на втория полуфинал в Лига Европа против Рома, който следва довечера.

Преди седмица германците завоюваха с 2:0 като посетители в Рим. И несъмнено, всички в състава са обединени към задачата да печелят титли, като някои от играчите са подготвени да се съгласят и на проваляне, стига това да ги прати на край.

" Ако загубим втория мач с 0:1, само че това ни прати на край - окей. Но манталитетът ни е да печелим всеки мач. Нищо не е завършено. Никога не може да кажеш, че работата е свършена ", пък прибавя полузащитникът Амин Адли.

В момента Байер е в серия от 48 следващи мача без загуба, като 40 от тях са победи. Най-доброто достижение в Топ 5 на европейските шампионати, а след това следват (Ювентус, 43 мача), Нотингам Форест (40 мача), Реал (Мадрид) (40 мача) и Пари Сен Жермен (37 мача).

Още един дуел без загуба ги дели от невероятното достижение на Бенфика, които с Еузебио не губят в цели 49 дуела сред декември 1963-а и февруари 1965-а. По данни на УЕФА това е най-дългата сходна серия от основаването на европейските клубни шампионати. Байер я изравни с 5:1 против Франкфурт в неделя.

Ако Леверкузен успее да запише требъл без нито едно проваляне, това ще е нещо необикновено. Селтик печели три трофея без загуба, само че единствено на локално равнище в Шотландия (2016/2017), до момента в който Аякс става първенец в Ередивизи и Шампионската лига през 1995-а, само че загуба във финала за Купата ги стопира от сезон за историята.

Каква е програмата за " аспирините " на Алонсо?

9 май - Рома вкъщи в Лига Европа

12 май - Бохум като посетител в Бундеслигата

18 май - Аугсбург вкъщи в Бундеслигата

25 май - край за Купата против Кайзерслаутерн.

И естествено - евентуален край в Лига Европа.

Но оттатък това да завършиш цялостен сезон без загуба в границите на шампионата, Леверкузен ще би трябвало да се потруди още, с цел да мине най-дългите серии за следващи турнирни мачове без загуба (разбира се, в границите на повече от една кампания).

№1 по този индикатор е Милан (58 мача сред май 1991-а и март 1993-а), след това идвата Байерн (53 мача сред ноември 2012-а и март 2014-а), Ювентус и Арсенал с по 49 мача, както и Ливърпул (44), Барселона (43), Реал Сосиедад (38), ПСЖ (36), Хамбургер ШФ (36), Нант (32) и настоящето достижение на Леверкузен от 32 следващи дуела без загуба от началото на шампионата.

Дали фантазията ще остане жива? Предстои да забележим довечера против Рома.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР