Байер (Леверкузен) победи с 2:0 Уест Хем на БайАренав първа

...
Байер (Леверкузен) победи с 2:0 Уест Хем на БайАренав първа
Коментари Харесай

Байер удари чуковете в края

Байер (Леверкузен) победи с 2:0 Уест Хем на " БайАрена " в първа среща от 1/4-финалите в Лига Европа. Домакините стигнаха до триумфа с голове в края на мача. Йонас Хофман откри резултата в 83-ата минута, а в добавеното време Виктор Бонифейс оформи крайния резултат. 

При първото статично състояние в мача Вирц центрира от крилото, само че Цоуфал мазета с глава. Леверкузен има преимущество във владеенето на топката, до момента в който Уест Хем се пази покрай наказателното си поле. Първи късмет и за Уест Хем. Пакета стартира офанзивата, топката бе дадена на крилото във притежание на Антонио, той съумя да премине Та, подаде на Кудус, само че изстрелът на крилото бе прекомерно лек за Матей Коварж.

В 20-а минута Алекс Грималдо стреля по диагонала, само че Фабиански мазета в ъглов удар. Вече три положителни спасявания на вратаря на лондончани.

През първото полувреме Леверкузен имаше цялостен надзор върху владеенето на топката, само че Кудус имаше най-хубавата опция да гол, само че стреля пляхо. Фабиански беше безукорен на вратата на гостите, като избави няколко положения. Единственият проблем за Уест Хем е, че Пакета получи жълт картон, което значи, че ще пропусне втория мач.

На почивката нямаше промени в съставите на двата тима. Няма и огромна разлика в представянето на двата състава след почивката.

До средата на второто полувреме нямаше нито един удар към която и да е врата.

В 70-а минута Байер (Леверкузен) усили натиска към вратата на лондончани. Алекс Грималдо центрира от лявата зона, Шик засече от придвижване, само че Лукаш Фабиански реагира отлично и мазета в ъглов удар.

 В 83-а минута Леверкузен поведе. При осъществяване на еда третия си ъглов удар в мача, домакините се възползваха от основания безпорядък в наказателното поле на съперника. В последна сметка Хофман стреля от въздуха, с цел да открие резултата - 1:0 за Байер. Зума блокира чудесно удар на Бонифейс отблизо разстояние след корнер. Отбитата топка обаче попада в Хофман и той се оправи отлично с удар от въздуха. Фабиански не съумя да реагира.

В първата минута на добавеното време " аспирините " стигнаха и до второ попадение. След центриране от ъглов удар, точно на Хофман, Виктор Бонифейс скочи най-високо и с удар с глава оформи крайния резултат.
 Унион (Берлин) - Байер (Леверкузен) 0:1 в мач от Бундеслигата
Байер (Леверкузен) е на победа отдалеченост от шампионската купа!

Няма какво да стане

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР