Бавното гответе е тайната на страхотния вкус на телешката яхнияНеобходими

...
Бавното гответе е тайната на страхотния вкус на телешката яхнияНеобходими
Коментари Харесай

Телешка яхния на бавен огън

Бавното гответе е тайната на страхотния усет на телешката яхния

Необходими Продукти

● телешко месо - 1.5 кг или говеждо
● лук - 2 глави, остарял
● праз - 1 глава
● моркови - 3 бр.
● чесън - 1 глава
● дафинов лист - 1 бр.
● доматен сос - 300 мл или белени домати от консерва
● алено вино - 200 мл
● черен пипер
● сол
● зехтин
● брашно

Начин на подготвяне

Нарязваме телешкото месо на приблизително огромни части и посоляваме. Загряваме зехтин в тиган и оваляме месото в брашно и го изпържваме в зехтина. По 2 минути на страна или до момента в който стане кафяво-златисто. След това изваждаме месото и оставяме настрани.

В тенджера загряваме зехтин с 50 мл вода и прибавяме нарязаните на части лук, праз, морков и чесън. Хубаво е сред прибавянето на зеленчуците да оставяме по минутка-две, с цел да поеме зехтина. Разбъркваме хубаво, с цел да не залепнат на дъното и най-после прибавяме дафиновия лист по избор.

Към зеленчуците прибавяме и доматения сос или белените домати на кубчета като намаляме огъня и оставяме да заври. След това прибавяме и аленото вино с малко черен пипер и оставяме да поври на слаб огън 3 мин.

След това прибавяме местото в тенджерата, като се стремим да потопим всички части в соса, с цел да поемат хубаво. При нужда прибавяме малко вода или от доматения сос, в случай че ни е останал. С доматен сос става по-гъсто, с вода по-разредено.

Намаляме котлона на слаб огън (на 2-ра степен) и оставяме да ври 3 часа, като понякога разбъркваме. 3 часа на муден огън е гурме тайната, която прави местото нежно и сочно телешко.

Когато е готово махаме дафиновия лист и сервираме топло. Хубава гарнитура за говеждото са червени картофки. Тях намазваме с малко зехтин и посоляваме. Слагаме ги в тава върху хартия за печене във фурната на 180 градуса за 1 час.

Приятен вкус с Телешка яхния на муден огън!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР