Бавно, но сигурно си отиват студените дни и се задава

...
Бавно, но сигурно си отиват студените дни и се задава
Коментари Харесай

Стачки през април и май в транспортния сектор блокират туризма в Европа, вижте графика

Бавно, само че несъмнено си отиват студените дни и се задава новият летен сезон. С новия сезон идват и новите проекти за летни ваканции, почивки и пътувания из Европа и света. 

В подобен миг, обаче, няма нищо по-неприятно и притеснително, в случай че в разгара на вашата почивка попаднете някъде из Европа на неспособност да пътувате и да се придвижвате свободно. А това е изцяло допустимо, като се има поради фактът, че работещите  в областта на превоза си провеждат митинги и стачки, без да се преценяват с вашите отпускарски проекти.

По информация на Reuters и Еuronews , още от в този момент се знае по кое време и къде ще има сточни дейности в околните дни и през лятото.

Винаги имайте поради, че в случай че вашият полет или трен е анулиран или просрочен, ще имате право на нов билет или обезщетение. 

Италия: Стачки през април и май

Утре, 26 април, има общонационална 24-часова стачка.

Стачката ще засегне автобусните и трамвайните услуги, както и линиите на метрото, като евентуално ще има обилни закъснения и анулирания денем. Към момента на писане към момента не е ясно дали локалните и междурегионалните железопътни услуги също ще бъдат наранени от излизането.

Стачката се привиква от италианския профсъюз USB (Unione Sindacati di Base) в символ на митинг против несигурните трудови контракти и ниските заплати

Железопътният личен състав от цяла Италия ще стачкува от 21:00 часа на 30 април до 21:00 часа на 1-ви май. Понастоящем няма детайлности за това кои железопътни оператори или услуги ще претърпят най-големи разстройства денем.

Кабинният личен състав на Air Dolomiti, дъщерно сдружение на Lufthansa, опериращо по направления от Германия до 13 разнообразни италиански дестинации, ще взе участие в 24-часова национална стачка на 19 май. Кабинните екипажи на Volotea от цялата страна ще стачкуват от 13:00 до 17:00 часа същия ден.

Германия: Стачките не престават

Работниците в немския държавен бранш влизаха и излизаха от договаряния за възнаграждение през по-голямата част от тази година. Вече е реализирано групово съглашение за федералните и локалните публични услуги, само че Deutsch Bahn и други железопътни компании към момента са в развой на разискване.

Тези договаряния са имало редица стачки, някои от които са предизвикали всеобщи разстройства.

Имаше и отсъствия денем, тъй че е най-добре да ревизирате превоза тъкмо до часа, в който би трябвало да пътувате.

Следващата стачка е на 26-и април, когато ще бъде пресечен локалният публичен превоз в пет федерални провинции. Това значи разстройства в Мюнхен и провинциите Шлезвиг-Холщайн, Долна Саксония, Северен Рейн-Вестфалия, Бавария и Баден-Вюртемберг.

Франция: Пътуващите предизвестяват за продължаващите френски пенсионни митинги

Синдикатите във Франция са в продължаваща борба против увеличението на законовата възраст за пенсиониране от 62 на 64 години.

Протести избухнаха в цялата страна, откакто президентът Еманюел Макрон реши да прокара смяната без гласоподаване в Народното събрание. В Париж се натрупаха отпадъци и бяха подпалени. Протестиращи се сблъскаха и с полицията във френската столица.

Нивото на спиране на пътуването в дните на стачка е друго. Има обаче анулирани полети и влакове, а туристическите атракции в Париж от време на време затварят. Така че си коства да ревизирате авансово дали ще пътувате в ден на стачка.

Очаква се да има стачка на 28-и април, само че детайлности към момента не са оповестени.

1-ви май е Ден на труда във Франция, който е обичаен ден за профсъюзни дейности. Синдикатите приканиха за всеобщи митинги и се чака спиране на постоянните услуги.

Левият водач на партията La France Insoumise Жан-Люк Меланшон съобщи, че денят ще бъде " решителен ". По-умереният профсъюз CFDT съобщи, че ще концентрира напъните си върху протестни дейности на1-ви май.

Обединеното кралство:

Въпреки че тази стачка не визира никакви транспортни услуги, тя може да ви попречи да предприемете пътешестване.

Повече от 1000 членове на Профсъюза за обществени и търговски услуги (PCS), в това число работещите в паспортните служби в Англия, Шотландия и Уелс, би трябвало да са на линия за протестни дейности работа от 3 април до 5 май.

В стачката ще вземат участие работещите в Дърам, Глазгоу, Ливърпул, Лондон, Нюпорт, Питърбъро и Саутпорт.

Асоциацията за бизнес пътувания пресметна, че повече от един милион заявки за паспорт би трябвало да бъдат обработени по време на протестния интервал. Понастоящем няма проекти за смяна на формалните насоки, съгласно които приемането на паспорт лишава до 10 седмици.

Стачки през уикенда за коронацията на краля

Служителите по сигурността на Хийтроу възнамеряват да стачкуват от 4-ти до 10-и май и още веднъж от 25-и до 26-и май като част от разногласието за заплащането.

Трудно е да се планува какъв брой разстройства ще провокират стачните дейности.

Докато организаторският съюз Unite споделя, че ще провокира " безпорядък ", Хийтроу споделя, че е съумял да поддържа безпроблемното действие на летището по време на предходните индустриални стачки, в които участваха към 1400 чиновници по сигурността.

Надзиратели в Уестминстър в централен Лондон също ще стачкуват в деня на коронацията (6 май) заради разногласията за възнаграждение и условия на труд.

Шотландия: Възможен срив на летището в Глазгоу

Служителите по сигурността, които работят на летището в Глазгоу договарят за нарастване на заплатите. Те преди малко отхвърлиха това, което профсъюзът Unite назова " смешно " предложение за 5% нарастване на заплатите.

Вследствие на това Unite предизвести, че може да има стачки на летището в Глазгоу по време на натоварения летен ваканционен интервал, което съгласно тях би предизвикало безпорядък.

Към момента не са оповестени евентуални дати за стачка.

Испания: Изпадналите в усложнение водачи на самолетна компания стачкуват

Пилотите на затруднената испанска самолетна компания Air Europa ще стачкуват на 1-5 май на фона на спор за заплатите с компанията.

Най-големият съюз на водачите в страната SEPLA разгласи стачката тази седмица. Вероятно в него ще вземат участие 340 водачи, които летят от цяла Европа.

Наред с други претенции, водачите търсят неуточнено нарастване на заплатите си, които съгласно тях са в застой през последните няколко години, след поредност от рецесии, засегнали компанията дружно с въздействието на Коронавирус.

Добрата вест е, че самолетната компания е длъжна да дава минимални услуги в сходство с испанското законодателство. Консултирайте се с Air Europa или вашия туроператор, с цел да ревизирате статуса на вашия полет.

Ако планувате своята екскурзия и отмора в Европа, съобразявайки се с тези планувани протестни дейности на работещите в бранша на превоза и услугите, ще си спестите главоболия и ще не насладите на ваканцията си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР