Баскетболистът Мартин Ангелов изигра отличен мач и бе в основата

...
Баскетболистът Мартин Ангелов изигра отличен мач и бе в основата
Коментари Харесай

Мартин Ангелов класира Стоктън на финал на турнир в САЩ

Баскетболистът Мартин Ангелов изигра отличен мач и бе в основата на триумфа на своя академични отбор Стоктън над Мери Уошингтън с 80:66 в първия мач от програмата на шампионат във щата Вирджиния, Съединени американски щати. Домакин е високо ранкираният отбор на Рандолф Мейкън. 

Българският гард осъществя 21 точки за 25 минути игра, като добави още 2 асистенции, 2 отнети топки и 1 битка при 50 успеваемост в стрелбата от игра (6 от 12, две тройки) и 6 от 6 опита от наказателната линия. 

Срещата стартира мощно за тима на Стоктън, който натрупа 10 точки задатък, само че отборът на Мери Уошингтън съумя да изравни. Със 7 следващи точки на Мартин Ангелов, плюс негова асистенция за тройка върна двуцифрената преднина на тима му и на почивката Стоктън водеше 42:31. През второто полувреме Ангелов и съотборниците му поддържаха сходна разликата, а в края българинът показва безупречна пукотевица от наказателната линия за крайното 80:66. 

Успехът на Стоктън Осприс бе девети за сезона, а до момента отборът има единствено една загуба. Отборът на Мери Уошингтън позволи второ проваляне, а в актива си има 8 победи. 

На финала в шампионата от колежанското баскетболно състезание в Съединени американски щати Стоктън ще се изправи против домакините от Рандолф Мейкън. Това ще бъде финален мач на отбора за календарната 2022 година, а идната среща е планувана при започване на идната, когато на 4 януари Стоктън ще гостува на състава на TCNJ. 

В изиграните си 10 мача досега 20-годишният Мартин Ангелов записва приблизително по 11.7 точки, 3.0 битки и 1.7 асистенции при 47 % усешна пукотевица (42-90), от които 41 % за три точки (22 от 54).

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР