Баскетболистът Александър Везенков благодари за признанието, след като получи приза

...
Баскетболистът Александър Везенков благодари за признанието, след като получи приза
Коментари Харесай

Везенков благодари за пореден приз

Баскетболистът Александър Везенков благодари за признанието, откакто получи наградата " Спортен Икар " за 2022 година на Фондация " Български спорт ".

Благодаря на Фондация " Български спорт " за признанието и на всички българи, които имат вяра в мен. Усещам поддръжката Ви, където и да съм! Тя е най-голямата ми мотивация! ", написа Везенков в профила си във Фейбук. 

Той не участва на церемонията, защото довечера има мач със своя отбор Олимпиакос в Евролигата. Наградата му получи президентът на БФБаскетбол Георги Глушков персонално от министър Весела Лечева. 

2022 година е една от най-хубавите в кариерата на Александър Везенков досега. Той е избиран за MVP в съвсем всеки мач, в който играе, а към този момент два пъти беше и състезател на месеца в Евролигата. 

От шампионата дефинираха изявите на българина като " едно от най-доминиращите представяния при започване на сезона ". С Олимпиакос в Евролигата влезе в идеалния тим на шампионата за сезон 2021/2022 и изведе клуба до Финалната четворка. 

В календарната година към този момент има шест оценки за MVP на кръга. Доминацията му в Гърция също е много огромна - шампионска купа, Купа на Гърция и Суперкупа. Везенков бе определен за Най-полезен играч в гръцкото състезание и влезе в идеалния тим на шампионата. Той получи и наградите за " Най-прогресиращ състезател " и " Най-популярен баскетболист " в Гърция.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР