Баскетболен кош падна и рани тежко 15-годишно момче в двора

...
Баскетболен кош падна и рани тежко 15-годишно момче в двора
Коментари Харесай

Баскетболен кош падна и рани тежко 15-годишно момче във Враца

Баскетболен панер падна и рани тежко 15-годишно момче в двора на учебно заведение във Враца. Детето е с черепно-мозъчна контузия и може да се наложи комплицирана оперативна интервенция. Настанено е в „ Н. И. Пирогов” в София, оповестява

Инцидентът станал вечерта на неучебния и задочен за учениците от Враца 2 юни.

И постройката, и дворът на учебното заведение в идеалния център на града били заключени. Младежи от друго учебно заведение обаче прескочили оградата, намираща се тъкмо против Районното полицейско ръководство, с цел да спортуват.

„ По време на баскетболна игра един от младежите е потърпевш, защото, мятайки топката, се е хванал и за кръга. Повлича баскетболния панер и той пада върху него”, изясни шефът на учебното заведение Нели Борчева.

Според източници на NOVA сигналът, подаден на телефон 112, гласял, че върху момчето е паднало кошче. Въпреки неуместното известие, колата за спешна помощ пристигнала за 3 минути. Детето било в безсъзнание и се наложило още на вратите на Спешно приемно поделение да го чакат реаниматор и хирург.

Д-р Ростислав Стефанов е шеф на Отделението по анестезиология и интензивно лекуване. Той е посрещнал потърпевшото дете в болничното заведение. „ Аз слязох долу. Детето беше в тежко положение. Тъкмо беше изработен скенер нацяло тяло. Данни за тежка черепно-мозъчна контузия и травма на гръден кош”, спомня си лекарят. Наложило се детето да бъде интубирано и сложено на кислородна вентилация, а по-късно неотложно е превозено в „ Пирогов”. Дали ще се предприеме оперативна интервенция на основния мозък на детето, ще преценяват сътрудниците му на място.

От учебното заведение настояват, че преди десетина дни всички техни възпитаници били предизвестени да не употребяват коша, тъй като е рисков. „ Бях известена от учителите по физическо образование и спорт, че кошът не е постоянен. Това беше задоволително, с цел да го обезопасим със съответната лента и предупредителната записка и това стана притежание на нашите възпитаници, за външните - няма как”, сподели директорката на образователното заведение.

В момента текат процесуално-следствени дейности за определяне на всички условия към случилото се.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР