Бързото интегриране на изкуствения интелект в дейностите на предприятията не

...
Бързото интегриране на изкуствения интелект в дейностите на предприятията не
Коментари Харесай

ЕЦБ: Изкуственият интелект към момента не е заплаха за работните места, а за заплатите

Бързото консолидиране на изкуствения разсъдък в дейностите на предприятията не заплашва все още броя на работните места, изключително за младите и висококвалифицираните чиновници, само че може да има понижи възнагражденията, се показва в разбор на Европейската централна банка, представен от Ройтерс.

Компаниите са вложили обилни средства и старания в изкуствения разсъдък (ИИ), което основава проблеми пред икономистите за това да схванат въздействието на новия програмен продукт върху пазара на труда и бъдещето на работните места.

В същото време работодателите се борят да намерят квалифицирани служащи макар рецесията, която нормално би основала предпоставки за по-широк избор на експерти.

В извадка от 16 европейски страни делът на заетостта в секторите, където потреблението на ИИ нараства, се усилва, като работните места изискващи ниска и " междинна " подготовка значително не са наранени. Същевременно наличието на ИИ при работата на висококвалифицираните чиновници нараства доста, се споделя в бюлетина, оповестен от ЕЦБ. В документа обаче се показва, че консолидираното на ИИ в предприятията оказва " неутрално до леко негативно влияние " върху приходите, което може да нарасне.

" Тези резултати не значат оправдателна присъда (относно това дали ИИ ще отнеме работни места, бел. ред.) ", съгласно документа. Технологиите, поддържащи ИИ, не престават да се създават и ползват от фирмите. По-голямата част от тяхното влияние върху заетостта и заплатите " и затова върху растежа и равенството " към момента следва да се види, се показва в отчета.

Констатациите са в контрастност с предходни " софтуерни талази ", се споделя в него, когато компютъризацията е понижила относителния дял на заетостта на служащи със " междинна " подготовка, добавя Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР