Бързите антигенни тестове на посетителите в заведенията да се поемат

...
Бързите антигенни тестове на посетителите в заведенията да се поемат
Коментари Харесай

Служебното правителство предлага държавата да плаща бързите тестове на клиенти в заведенията

Бързите антигенни проби на посетителите в заведенията да се поемат от страната, са предложили от служебното държавно управление по време на работна среща на туристическия отрасъл с министрите на опазването на здравето и туризма, и държавния здравен контрольор Ангел Кунчев.

От Сдружението на заведенията оповестиха, още че обектите ще работят без ограничавания, в случай че клиентите им показват документ за имунизация, формален документ за преболедуване на Covid-19, PCR-тест или бърз антигенен тест.

Всички заведения ще могат да работят на 100% и без ограничаване, ако  клиентите им могат да потвърдят с документ, че са имунизирани или са здрави. Собствениците упорстват още:

" Да се признава документ за съществуване на антитела, за което към момента не можеме дапостигнеме договореност, което за нас е доста значимо, тъй като има доста хора, които са преболедували, имат задоволително количество антитела, само че пък не са в системата, тъй като не са се записали, че са били заболели и това е, може би една от огромните аргументи, хората да не желаят да се имунизират, тъй като множеството от тях споделят: „ Ние сме го преболедували " “, сподели Емил Коларов от сдруженото на заведенията.

Условията би трябвало да важат за областите в алена и тъмно-червена зона, а за зелената зона притежателите упорстват да работят без ограничавания. 

Очаква се измененията да бъдат оповестени в разпоредба до няколко седмици.

От съсловната организация упорстват още, тези правила да важат за всички браншове от публичния живот, в които има събиране на хора, в това число държавната администрация ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР