Бързината на придвижване е основното звено, което може да допринесе

...
Бързината на придвижване е основното звено, което може да допринесе
Коментари Харесай

И министър Петя Аврамова пожела успех на Стефан Радев на 27 октомври

Бързината на напредване е главното звено, което може да способства за по-бързото развиване на Индустриална зона „ Сливен – Ямбол “. Сега пътят сред двата регионални града е доста претрупан. Идеята ни е той да бъде уголемен с още две ленти, тъй че да може да се пътува за 20 мин. от единия до другия регионален град. Това съобщи Стефан Радев – претендент за кмет, повдигнат от ГЕРБ, на среща с представители на бизнеса и строителния отрасъл в града. На срещата участваха министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, оповестиха от Политическа партия ГЕРБ.

„ Тази съгласуваност би направила от Сливен и Ямбол една огромна агломерация, която дружно с близките обитаеми места, е с население от към 330 000 поданици. Това прави този център доста по-значим на картата на България. Това е и в духа на районната политика, която следва България, в която свързаността и районите са доста значими. Смятам, че в случай че реализираме такова взаимоотношение и обединяване ще бъдем доста по-значими и привлекателни за вложители, за хората търсещи по-добри благоприятни условия за работа, обучение, опазване на здравето и обществен живот “, съобщи Стефан Радев при представянето на целите в бранш „ Икономическо развиване “.



Той изясни, че към този момент има създаден Подробен устройствен план за летище „ Бършен “, с територия над 2700 дка. Около пистата, която ще резервира функционалността си, са обособени имоти, които могат да бъдат развивани. За задачата ще бъде основано общинско сдружение, като сътрудник ще бъде привлечено държавното дружество „ Индустриални зони “. Ще бъде построена цялата нужна инфраструктура, тъй че всеки евентуален вложител да стартира планиране и строителство незабавно, изясни Радев.

„ Целта ни е да разкрием добре платени работни места. Искаме да имаме подготвеност, да сме на пазара, с цел да реагираме незабавно. Убедени сме, че това е най-хубавото решение за положителното бъдеще на нашия град, за района и за хората тук “, сподели още Стефан Радев.

„ Свързаността, сигурността и бързината на напредване са главните акценти в развиването на районите. Те са значима причина и за привличането на вложители, както и за към този момент съществуващия бизнес “, сподели министър Аврамова. Според нея построяването на обща Икономическа зона и обединяването на двата регионални града с общ инвеститорски проект, са добър взор в бъдещето, тъй като това е и бъдещето на новата районна политика и това, което се готви за новия програмен интервал по Оперативна програма „ Региони в напредък “.

„ В новия програмен интервал ще се търсят планове с добавена стойност, т.е. такива, които водят до икономическо развиване на районите. Радвам се, че господин Радев и кметът на Ямбол започнаха тази подготовка доста рано, тъй че да имат цялостна подготвеност в новия програмен интервал да употребяват оптимално бързо ресурсите на новата оперативна стратегия с планова подготвеност. По този мотив Министерство на регионалното развитие и Агенция „ Пътна инфраструктура “ стартираха подготовка и за реализация на плана за четирилентов път. Вече има направено техническо задание от УС на АПИ и следва възлагане в околните дни на предпроектно изследване за разширението на този път, чието осъществяване през 2021 година би бил един прелестен план, с сътрудници двата регионални града и АПИ “, съобщи министър Аврамова.

Тя добави още, че от началото на годината за ремонт и поддържане на пътната мрежа в област Сливен са вложени 21 милиона лв., а пътищата в региона са едни от най-хубавите в страната. Подписан е и планът за доизграждане и рехабилитация на водоснабдителна и канализационна инфраструктура на Сливен. Проектът е на обща стойност 133,3 млн. лева, като ОПОС обезпечава 95,6 млн. лева Мерките плануват рехабилитация, ремонт и създаване на 58,2 км водопроводна мрежа и 44,8 км канализационна мрежа. Ще бъдат реконструирани пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) - Сливен и ПСОВ - Нова Загора, сподели още районният министър.



Министерство на регионалното развитие ще отпусне средства и по план за замяна на водопроводната мрежа и създаване на компрометирания външен тръбопровод на село Жельо челник. Общата дължина на мрежата е 66 км, като 6 от тях са на външния тръбопровод. По Оперативна програма „ Региони в напредък “ най – доста планове имат общините Сливен и Нова Загора – 9, които се извършват сполучливо.

Министър Аврамова пожела триумф на Стефан Радев на идните избори на 27 октомври, с цел да продължи сполучливата работа и реализирането на положителните планове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР