Барселона триумфира със Суперкупата на Испания след убедителна победа с

...
Барселона триумфира със Суперкупата на Испания след убедителна победа с
Коментари Харесай

Барса триумфира със Суперкупата след бой над Реал в Саудитск...

Барселона победи със Суперкупата на Испания след безапелационна победа с 3:1 над Реал (Мадрид). Финалът в четиристранния шампионат, който се игра в Саудитска Арабия, се трансформира в лекция на каталунците, които безусловно не дадоха късмет на своя противник.

Пабло Гави в 33-ата и Роберт Левандовски в 45-ата минута дадоха солидна преднина на каталунците още преди почивката. През втората част се разписа и Педри в 65-ата минута. Почетното попадение за Реал вкара Карим Бензема в добавеното време.

Суперкупата е рекордна 14-та за блаугранас и първа от 2018 година За пръв път каталунците печелят конкуренцията, откогато тя стартира да се организира в новия формат сред четири тима. В предходните три години Белия балет два пъти завоюва суперкупата, а един път Атлетик Билбао.

Двубоят беше и първи край с Барселона, до който доближава треньорът Шави Ернандес. Също по този начин каталунците се реваншираха за загубата от Реал в Ел Класико през октомври.

В хода на целия мач Барселона игра доста по-добре, като още първоначално Левандовски и Алехандро Балде пропуснаха преференциални благоприятни условия. Малко по-късно полякът удари греда, а Реал отговори с изстрел на Бензема.

В 33-ата минута Барселона откри след груба неточност на отбраната в бяло. Антонио Рюдигер сбърка, топката попадна в Левандовски, той подаде към Гави и халфът не сгреши - 0:1. В последната минута на първата част Левандовски също вкара, като този път двамата с Гави размениха функциите си и халфът асистира. В 69-ата минута Гави подаде към Педри и той означи трети гол след мълниеносна офанзива отляво.

До края силите на Реал стигнаха единствено до почетен гол, дело на Бензема в добавеното време. Преди това Марк-Андре тер Стеген направи няколко значими спасявания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР