Барселона стигна до изключително драматичен обрат до 2:1 при визитата

...
Барселона стигна до изключително драматичен обрат до 2:1 при визитата
Коментари Харесай

Трилър с късна драма: Барса обърна Осасуна с човек по-малко

Барселона стигна до извънредно трагичен поврат до 2:1 при визитата си на Осасуна от 14-ия кръг на испанската Ла Лига.

Домакините откриха резултата посредством Давид Гарсия още в 7-а минута, а в 30-ата Роберт Левандовски си изкара слабоумен червен картон, с цел да остави каталунците с човек по-малко.

На почивката пък подобен получи и резервата Жерар Пике, който за финален път бе в групата на родния си отбор, само че все пак след нея Барса съумя да завоюва. Педри изравни в 48-ата минута, а в 85-ата резервата Рафиня донесе трите точки на своите.

С тях те към този момент имат 37, с 5 повече от втория Реал (Мадрид), който е с мач по-малко, до момента в който Осасуна остана с 23 и заема 6-ата позиция във краткотрайното класиране.

Домакините започнаха вихрено мача и още в 6-а минута посредством добра преса откраднаха топката наоколо до вратата на Барса, само че ударите бяха блокирани в корнер. След него се стигна до неточност в отбраната на каталунците, от която се възползва Давид Гарсия, с цел да открие резултата - 1:0.

В 16-а минута набезите на домакините продължиха, като Чими Авия навлезе в наказателното поле, само че от дребен ъгъл не улучи задачата. В 23-а минута Балде отговори с отдалечен удар, само че много неакуратен.

Две минути по-късно Левандовски тества рефлексите Фернандес за пръв път в мача, само че стражът избави.

След половин час игра обаче чутовна нелепост на Левандовски задълбочи тъгите на момчетата на Шави Ернандес. Стрелецът удари с лакът противник при въздушно единоборство, а основният арбитър не се поколеба да покаже пряк червен картон.

Три минути преди края на мача Феран Торес вкара, само че попадението беше анулирано поради засада.

Изненадващо, в първите минути на втората част Барселона излезе с доста експанзия и съумя да изравни. Авторът на попадението беше Педри, като домакините като че ли не чакаха сходен отговор от противника.

След известно мъртвило в 69-ата минута Чими Авила опита да изненада Тер Стеген със страховит шут от към 25 метра на левия тъч, само че вратарят на гостите направи ослепително избавяне.

В 74-тата минута Усман Дембеле направи прекрасен пробив на скорост, само че завършващият му удар не се получи и мина над вратата.

Както дуелът наподобява, че ще приключи наедно, гостите откриха сили даже за цялостен поврат, откакто Рафиня се отскубна зад защитата на Осасуна и вкара, с цел да оформи крайния резултат – 2:1.

Със същия подобен при аудиенция се поздрави и Жирона, който на собствен ред обърна Елче, до момента в който Атлетик (Билбао) надделя вкъщи Валядолид с класическото 3:0.

ОСАСУНА - БАРСЕЛОНА 1:2
1:0 Давид Гарсия (6)
1:1 Педри (48)
1:2 Рафиня (85)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Осасуна : Фернандес, Видал, У. Гарсия, Д. Гарсия, Крус, Торо, Монкайола, Гомес, Аймар, Авийя, Р. Гарсия;

Барселона : Тер Стеген, Алба, Балде, Кристенсен, Алонсо, Бускетс, Педри, Де Йонг, Торес, Дембеле, Левандовски;
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР