Барикадиралите се в парламента медицински сестри обявиха ново искане –

...
Барикадиралите се в парламента медицински сестри обявиха ново искане –
Коментари Харесай

Барикадиралите се медицински сестри все още са в парламента

Барикадиралите се в Народното събрание медицински сестри оповестиха ново искане – да дойдат депутатите от Здравната комисия и обявиха, че нямат желание да си тръгнат. Началникът на НСО ген. Красимир Станчев съобщи, че ще продължи с опитите да беседва с тях, с цел да бъдат уверени да изоставен. Засега никой от депутатите или властта не е пристигнал в залата, която са заели обезверените медицински сестри, само че при тях отсутринта продължава да бъде някогашният омбудсман Мая Манолова, съобщава Actualno.com.

``
реклама

Журналистите бяха помолени да изоставен постройката на Народното събрание и това породи упованията, че може би приготвят извеждане на сестрите. Засега няма забележими признаци за такава подготовка. Припомняме, 5 медицински сестри от участващите във вчерашното съвещание на Здравната комисия, където трябваше да бъде изслушан здравния министър Кирил Ананаиев, само че той не се яви, отхвърлиха да си тръгнат. Усилията на чиновниците на защитата, в това число началника на НСО и психолози не помогнали.

Към 4 часа през нощта, по думите на една от сестрите Димитрия Димитрова, от НСО им изгасили лампата и оставили открехната вратата, което изплашило протестиращите, че може да им пуснат димка и отворили прозорците, а две от тях излезли на перваза от външната страна на постройката. Към 7 часа НСО и психолози почнали да убеждават сестрите в залата да не излизат на перваза, а излезлите да се приберат. Началникът на НСО ген. Станчев персонално се качил на перваза при една от протестиращите да я убеждава. Към 8 часа сестрите били сполучливо издърпани вътре в залата, само че някои от протестиращите легнали на пода и се съпротивлявали на апелите да изоставен постройката.

Според описа на Димитрия Димитрова реакцията им била поради „ нахлуването на 20 души служители на реда и НСО “, а съгласно ген. Станчев не е имало полиция и общо чиновниците на НСО и психолозите са били десетина. „ Всеки път, когато влизахме при тях те поддържаха отдалеченост и в случай че отивахме към тях, те се качваха на прозореца “, описа пред Actualno.com ген Станчев. „ Още нощес, когато тръгвах да приказвам с тях една от протестиращите сподели – спрете дотук, тъй като ще скоча през прозореца “, добави той и изясни, че желал да им се препречи пътя до прозорците. „ Естествено те се дърпаха, ние ги дърпахме, което се възприема като експанзия “, добави той.

При дърпането на китката една от сестрите получила дребна раничка, удостовери генералът. Социалният министър видя протестиращите медицински сестри като политически инструмент Бяха провеждани серия от срещи с медицинските сестри, които стачкуват. Проблемът в диалозите е, че всякога идват нови и нови желае... Прочети повече „ До 22 часа могат да останат “, разяснява шефът на НСО ген. Красимир Станчев. " Стоим и пазим да не излизат по прозорците, тъй като те това преследват “, сподели той и удостовери желанието си да беседва с протестиращите.

Драмата с барикадиралите се в Народното събрание медицински сестри по думите на Мая Манолова, която от сутринта е при тях, е краен акт на обезсърчение. „ Провела съм десетки срещи с институциите в качеството си на омбудсман, сестрите бяха лъгани десетки пъти от министъра, от заместител министъра от премиера, тях ги лъгаха редовно и нахално и по тази причина стигнахме дотук “, добави Манолова.   Тя напомни, че като омбудсман е внесла законопроект за съсловните организации, който беше отритнат от Народното събрание. „ Човекът, който трябваше да влезе тази нощ през вратата, беше здравният министър или представители на властта да дойдат да беседват с тях, а не да пращат НСО “, безапелационна е тя.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР