Бариери и предпазни огради бяха издигнати на “Стад дьо Франс

...
Бариери и предпазни огради бяха издигнати на “Стад дьо Франс
Коментари Харесай

Крути мерки за сигурност и промяна протокола за връчването на титлата на финала на Купата на Фрация

Бариери и защитни огради бяха издигнати на “Стад дьо Франс ” особено за идния край в шампионата за Купата на Франция. Съобщава се, че повода за това решение са случаите, зародили след успеха на единия финалист в полуфиналната фаза - Нант, когато последователите на тима нахлуха на терена.

Снимките, които се появиха от спортното оборудване в Париж, несъмнено предизвикаха възмущение от последователите на футбола в страната.

“Средновековието ли сме? Това е безусловно възмутително и безконтролно “, написа журналистът Пол Комето в обява в обществените мрежи.

Междувременно защитните ограничения трансформираха и протоколът по връчването на купата за спечелилия. Президентът на републиката Еманюел Макрон персонално ще награди спечелилият във финала, само че ще го направи от трибуните на стадиона, а не от терена с оглед сигурността.

Иначе финалът в шампионата за Купата на Франция опълчва два на пръв взор непредвидени кандидати - Нант и Тулуза. Първите ще пазят трофея си от предходната година, само че през сегашния сезон въобще не са в добра форма и се борят да запазят елитния си статут. Техните съперници пък са на 12-о място в Лига 1 и този сезон също не впечатлиха изключително с играта си.

Мачът сред Тулуза и Нант е в днешния 29 април (събота) и е с начален час 22:00 българско време.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР