Барбора Крейчикова и Катерина Синякова са шампионките в женските двойки

...
Барбора Крейчикова и Катерина Синякова са шампионките в женските двойки
Коментари Харесай

Триумф на US Open и кариерен Голям шлем за Крейчикова и Синякова


Барбора Крейчикова и Катерина Синякова са шампионките в женските двойки на US Open 2022. Поставените под №3 стигнаха до кариерен Голям шлем след впечатляващ поврат във финала против американките Кейти Макнали и Тейлър Таунзънд.

Чехкините губеха с 3-6, 1-4 преди да доближат до крайния триумф след 3-6, 7-5, 6-1.

За тях това бе първи трофей в Ню Йорк и общо шести като тандем в Големия шлем след двете трофеи от Ролан Гарос (2018 и 2022), двете от Уимбълдън (2018 и 2022) и Australian Open (2022).

Двете се причисляват към първокласен лист на двойки с трофеи от всеки един от шампионатите в Шлема. Преди тях това са правили Мартина Навратилова/Пам Шрайвър, Серина Уилямс/Винъс Уилямс, Джиджи Фернандес/Нашата Зверева и Сара Ерани/Роберта Винчи.

Миналата година Крейчикова и Синякова завоюваха и олимпийското злато, което ги слага в графата на тенисистки, реализирали „ кариерен златен Шлем “ в женските двойки. Другите в листата са Шрайвър, Фернандес и сестрите Уилямс.

Друго впечатляващо достижение е това, че те приключват годината с 18 победи и нито една загуба в „ мейджър “ шампионатите след купите в Мелбърн и Лондон по-рано през сезона. Те не съумяха да пазят купата си в Париж поради заболяване на Крейчикова.

За Синякова това е 18-а WTA купа, а за Крейчикова 13-а. В понеделник Синякова ще се завърне под №1 в международната класация на двойки, а Крейчикова ще бъде №2.

В началото на мача нападателната игра на американките им донесе триумфа в сета. Двете изглеждаха покрай дебютна купа от Шлема при 4-1 във втория сет, само че по-опитната двойка съумя да реагира бързо.

Чехкините осъществиха четвъртия си брейкбол за 4-2, а още един пробив в сервис гейма на Макнали им даде задатък за 6-5, след който доближиха до равнене в обособените елементи.

В нея Крейчикова и Синякова към този момент имаха очевидно преимущество. Те осъществиха и трите си благоприятни условия за пробив като в това време минаха без проблеми през подаванията си.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР