Барбадос ще бъде първата суверенна нация в света, която ще

...
Барбадос ще бъде първата суверенна нация в света, която ще
Коментари Харесай

Барбадос създаде първото посолство в метавселената

 Барбадос ще бъде първата суверенна нация в света, която ще отвори своето " посолство " в метавселената, заяви Decentraland. Метавселената е триизмерна среда в интернет пространството, където потребителите взаимодействат между тях посредством аватари.

" Горди сме да приветстваме през днешния ден в Decentraland (децентрализирана 3D платформа за виртуална действителност - бел. ред.) държавното управление на Барбадос, което отваря първото в света посолство в метавселената “, съобщи компанията в акаунта си в Twitter.

Правителството работи и по съглашения с други метавселени като Somnium Space и SuperWorld, заяви Министерството на външните работи и външната търговия на Барбадос.

В изявление за изданието посланикът на Барбадос в ОАЕ Габриел Абед сподели, че страната има намерение да работи в разнообразни виртуални светове. Той означи, че основаването на посолство в метавселената е метод Барбадос да усили броя на дипломатическите си задачи. Абед добави, че Министерството на външните работи и други държавни органи обмислят откриването на това посолство от няколко месеца. Посланикът също по този начин загатна, че посолствата ще бъдат насочна точка за по-амбициозни стопански проекти във виртуалните светове. Очаква се посолството да отвори порти през януари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР