Банско. Едни от най-талантливите деца на България показаха своите умения

...
Банско. Едни от най-талантливите деца на България показаха своите умения
Коментари Харесай

Благоевград: Едни от най-талантливите деца на България показаха своите умения на второто издание на фестивала за изкуства „Планински перли” в Банско

Банско. Едни от най-талантливите деца на България демонстрираха своите умения на второто издание на фестивала за изкуства „ Планински перли ”, който се организира в Банско. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Фестивалът събра десетки обединения от София, Благоевград, Петрич, Бургас, Пловдив, Сандански и Девня.
Конкурсната стратегия бе в три категории: танцово изкуство, изобразително изкуство и музика, а участниците бяха във възрастови групи от 8 години до 16 години.
В категорията „ Танцово изкуство “, децата демонстрираха умения в другите танци – типичен балет, модерно танцово изкуство, мажоретни танци, хип-хоп и национални танци.
Участниците в категория „ Музика “ се състезаваха в раздели национално пеене, поп и джаз. Децата бяха оценени от тричленно жури, с интернационално присъединяване.
Фестивалът бе открит от секретаря на Община Банско – Владимир Кушлев, който поздрави уредниците и участниците и им пожела триумф, като акцентира, че Община Банско е обичайната сцена на деца, обединени от обичта към културното благосъстояние на България и упоритостта им да го съхраняват и популяризират.
Уменията на всички деца бяха възнаградени със специфични поощрителни награди, плакети, медали и дипломи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР