Банско. Деветото издание на фестивала Банско Опера Фест“ ще бъде

...
Банско. Деветото издание на фестивала Банско Опера Фест“ ще бъде
Коментари Харесай

Благоевград: Деветото издание на фестивала „Банско Опера Фест“ ще бъде открито в Банско на 23 август

Банско. Деветото издание на фестивала „ Банско Опера Фест “ ще бъде намерено в Банско на 23 август на площад „ Никола Вапцаров “. Организаторите от Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Монте Мюзик за избрали разнообразна стратегия за всяка една от фестивалните вечери на Банско Опера фест. Това оповестиха от пресцентъра на Община Банско .
Откриването на Банско Опера Фест ще направи състава на Държавна опера - Стара Загора с концерта „ Класиката среща АББА ”. Най-големите шлагери на известната групировка ще звучат в типичен аранжимент и в осъществяване на дует „ Мания ”. Дирижира брилянтният Найден Тодоров, който ще застане зад диригентския пулт. На 24 август Старозагорска опера показва „ Бохеми ”. Сценичната акомодация е на Славчо Николов, а измежду солистите откриваме имената на Милен Божков, Руси Ников, Нина Божков и Ивайло Джуров. Операта „ Бохеми “ е написана по либретото на Луиджи Илика и Джузепе Джакоза, които са либретисти на огромна част от оперите на Пучини. Либретото е основано на новелите „ Сцени из живота на бохемите “ от Анри Мюрже. Темите в „ Бохеми ” са настоящи и през днешния ден – младежкия дух и желанието за промени във всеки един от нас постоянно са на дневен ред и по тази причина операта би трябвало да бъде забелязана от всеки.
Съботната вечер, обичайно е отделена за един от пъстрите мюзикъли, които показват Държавна опера - Варна – „ Зоро ”. Още на премиерата си преди близо два месеца постановката печели сърцата на аудитория. Легендарната история за битката на положителното против злото е трайно ентусиазъм за „ Gipsy Kings “, които застават зад музикалната част, спомагателните оркестрации, композиции и аранжименти са на Джон Камерън, а текста на Стивън Кларк по известния разказ на Исабел Алиенде „ Зоро – легендата стартира “. Мюзикълът пресъздава трагичната приказка за сантименталния воин Зоро в невероятни певческо-актьорски превъплъщения, зрелищни битки с мечове и невероятни каскади, всичко обхванато в достоверните цветове на обичайното фламенко. Постановката е на Петко Бонев, дирижира Страцимир Павлов.
Класическите страсти под откритото небе на Банско са с вход свободен, а курортния град гостоприемно чака своите посетители в последния топъл уикенд на август – 23, 24 и 25 август. Всички постановки са с начален час 20.30 часа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР