Банковите сметки на посолството и на консулството на Финландия в

...
Банковите сметки на посолството и на консулството на Финландия в
Коментари Харесай

Банковите сметки на посолството на Финландия в Русия са замразени от месец април

Банковите сметки на посолството и на консулството на Финландия в Русия са замразени и страната не е получила пояснение за това от съседката си, предава, като се базира на финландското министерство на външните работи.

Финландия, която има дълга сухоземна граница с Русия, публично се причисли към НАТО на 4 април. Това бе историческа смяна на досегашната ѝ политика и провокира опасност за предприемане на контрамерки от страна на Москва.

Финландският министър на външните работи Пека Хависто съобщи пред публицисти, че банковите сметки са спрели да действат на 27 април. " Сметките на финландските дипломатически задачи бяха замразени в Русия и сега не могат да бъдат употребявани ", сподели Хависто и добави, че дипломатическите представителства употребяват запасите си от пари в брой за разплащания по сметки, осведоми Българска телеграфна агенция.

Хависто сподели още, Финландия е изпратила на съветските управляващи съобщение на 4 май, в което е поискала от Русия да подсигурява опцията на дипломатическите представителства да действат, както и да ѝ бъде предоставено публично пояснение за замразяването, само че до момента не е получила отговор.

Руската централна банка не е дала отговор на питане за коментар.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР