БАНКОК (AP) — Акциите се покачиха в Азия в четвъртък,

...
БАНКОК (AP) — Акциите се покачиха в Азия в четвъртък,
Коментари Харесай

Фондов пазар днес: Азиатските акции следят възстановяването на Уолстрийт

БАНКОК (AP) — Акциите се повишиха в Азия в четвъртък, откакто акциите на Уолстрийт възвърнаха огромна част от внезапните си загуби от предходния ден.

Цените на петрола се намалиха.

Бенчмарковете се покачиха на множеството огромни пазари като се изключи Сеул, до момента в който пазарите в континентален Китай останаха затворени за празника на Лунната Нова година.

Япония заяви, че стопанската система й се е свила с годишен ритъм от 0,4% през последното тримесечие на 2023 година, второто следващо тримесечие, в което тя се сви след спад от 2,9% през юли-септември.

Англия също заяви, че стопанската система й е навлязла в техническа криза през октомври-декември, свивайки се с 0,3% по отношение на предходното тримесечие.

Номиналният Брутният вътрешен продукт на Япония възлиза на 4,2 трилиона $ предходната година, или към 591 трилиона йени, което я слага зад Съединени американски щати, Китай и Германия като четвъртата по величина стопанска система в света. По-рано Германия разгласи, че нейният Брутният вътрешен продукт през 2023...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР